Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Klubbstyret
Klubbstyret (KLST)
Dato 26. oktober 2018
Tid 21.00 - 23.00
Billett 240,- / 290,-
Aldersgrense 18 år

Thomas Dybdahl + Supp: Frede Gabriel

Rogalendingen vender endelig tilbake til Samfundet! I bagasjen har han med den nye singelen «Can I Have It All» som slippes 8. juni på Petroleum Records. Samt et helt nytt album som slippes i løpet av høsten 2018!

Da den unge rogalendingen Thomas Dybdahl ga ut EP’en Bird i år 2000, begynte kritikere og musikkinteresserte umiddelbart å spisse ørene.  Så da han slapp sitt første album ”…That Great October Sound” året etter, trengte han ikke synge høyt for å bli hørt over hele Norge. Med én mikrofon, hviskestemme, et par gamle akustiske instrumenter og et knippe gode låter, vant han raskt innpass i alle radiokanalene. Deretter begynte han å vinne kritikerhjerter, spellemannspriser, fans og spilletid i CD-spillere over hele Norden.

Da oppfølgeralbumet ”Stray Dogs” kom i 2003, begynte nordmenn å omtale Thomas som en av våre fremste popmusikere. Slik har vi fortsatt å omtale ham gjennom nesten to tiår, til sammen syv album og flere kilo utmerkelser på peismantelen. 
I tillegg til å være soloartist, komponerer Thomas musikk for film og nå nylig teater. I 2007 vant han Amandaprisen for beste filmmusikk. Han har vært frontfigur i popgruppen The National Bank. Jaggu vant han vel ikke en Spellemannspris sammen med dem også.  
En av Thomas’ store fans er den legendariske musikkprodusenten Larry Klein. Larry, som har produsert mer en 60 album og vunnet fire Grammys, har vært en fast støttespiller for Thomas i en årrekke. Sammen var de nominert til Grammy for beste produksjon på albumet ”What´s Left Is Forever”. Og nå, for andre gang, har Larry Klein produsert et album sammen med Dybdahl som slippes i løpet av høsten 2018.
 
De siste to tiårene har Thomas turnert med sitt faste band That Great October Sound. Nå har Thomas bestemt seg for å utforske nye musikalske retninger med nye besetning på scenen.

”Sist desember holdt mitt band gjennom 18 år og meg vår avskjedskonsert på Vega i København. Det var en emosjonell, men fantastisk kveld. Tiden var rett og slett inne for noe nytt og det er med stor glede jeg nå ser frem til å dra på turne med et nytt band bestående av fabelaktige musikerne som kan gi både nye og gamle sanger nytt liv,” forteller Thomas.

Hans nye band består av: 
Lars Horntveth - gitar, blås, synth 
Gard Nilsen - trommer Ole Morten Vågan - bass, gitar 
Vegard Lien Bjerkan - orgel, tangenter
 

Slik beskriver Trondheim Calling-sjef Thomas Ryjord FREDE GABRIEL:

"Når FREDE GABRIEL introduserer seg selv og sitt band med en lang monolog så er det lett å tenke at det bare er normcore-kødd på et nytt nivå. Helt til de begynner å spille og en forstår at dette er alvorlig bra. En av favorittkonsertene på årets Trondheim Calling”

https://open.spotify.com/artist/4lcRQeDfNdbJJQrwUVCWFC?si=lGmA3ZBCT1mBKKoYVuyvXQ

FREDE GABRIEL er noe så sjeldent som et melankolsk indieband som svarer på verdensvant “Don't kill my vibe" attitude. Du kjenner kanskje FREDE GABRIEL fra videokronikk-spalten i Humornieu, eller da de delte ut 24 elektriske sparkesykler. Kjent er de blitt for melankolske bedriftspresentasjoner. Bandet nikker i retning soundet til Father John Misty, og har et narrativ som oser av gammel redbull.

"Hva faen er dette for noe?” - Morten Ramm

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler