Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Dato 1. februar 2020
Tid 21.30 - 23.30
Billett 200,- / 250,-
Aldersgrense 18 år

Snow Boyz, Temur & Chris Abolade

Snow Boyz, Temur og Chris Abolade inntar Klubben i februar!

SNOW BOYZ

Brødrene Rafael og Paulo Domingos alias Baby Marley og $k!p dannet rap-duoen Snow Boyz I 2009, inspirert av den feststemte Los Angeles-gruppen New Boyz, som populariserte Los Angeles-danseformen jerkin´. Forkjærligheten for smil og pop-flørt i hiphop gjorde at de raskt skilte seg ut i et mer dystert norsk hiphopmiljø, og med årene har de etablert seg på den norske musikkscenen et sted midt imellom afropop og trap.

Rafael og Paulo ble født i borgerkrigsherjede Luanda, Angola i henholdsvis 1991 og 1994. Foreldrene forlot hjemlandet i 2000, og brødrene kom til Norge i 2006 etter flere år i Nederland. Da de kom til Norge beholdt de New Boyz-inspirasjonen og kledde seg i skinny jeans, Vans-sko og fargerike klær. De lekte med hip hop på engelsk, men ble stadig mer inspirert av norsk musikk som Karpe Diem sin “Show”, Ravi med “Dødsøt” og OnklP sin “Noia” via TV-kanalen The Voice. Samtidig var 50 Cent den store helten.

Etter noen år slo de om fra engelsk til snøvlete, egenartet norsk med en overdreven aksent og utenlandske låneord. De etablerte seg som to selvsikre norskafrikanere klare for å erobre den norske hip hop-scenen. Sommeren 2016 slo de for alvor gjennom med singelen “42”, som senere ble utgitt i en endelig rekke remixer - den mest kjente med Chirag (Karpe Diem) og Arif. Låten ble en kult-hit, og ble av Dagbladet omtalt som “...det største fenomenet i norsk hip hop det siste året”. Siden har vi blant annet blitt servert singler som “Tarzan og Jane” og forrykende liveshow med mengder av energi på blant annet Roskilde, Slottsfjell og Havna 0150. I 2017 hadde de hele tre låter listet på NRK P3 samtidig.

TEMUR

Hvis Temur Ahmed skal beskrive sitt eget uttrykk, vil han si han prøver å være et «current sound» og samtidig en unik stemme innen norsk urban-pop: Det er hiphop for gatene, pakka inn i et fint format med refrenger det er lett å synge med på.Han starta å rappe og skrev sin første rap-rekst som 13-åring. 50 Cent og The Game var kara som fikk hiphop-hjertet til å banke. Det skulle ta litt mer tid før han begynte å få øynene opp for rap han syntes var bra på Oslodialekt som Karpe, Arif, Kaveh. Han begynte rappe litt i skolegården, før han heiv seg med på et fritidstilbud på Torshov, her han først fikk jobbe mer seriøst med drømmen sin. Litt senere begynte han å synge.

Det tok ikke lang tid før han møtte Hkeem gjennom felle bekjente – Hkeem hadde nemlig hørt at Temur hadde begynt å «mikse litt musikk». Lite ante de da at deres samarbeid skulle resultere i det som trolig ble Norges største landeplage i 2017. Plutselig gikk halve landet rundt og sang «Fy faen, fy, fy, faen». Ikke bare suste «Fy Faen» inn på førsteplassen til norske Spotify og ble streamet rundt 200.000 ganger i døgnet, men også i land som Sverige, Spania og Italia fikk man øra opp for noe så eksotisk som norsk banning etter at låta ble spilt i suksess-serien «Skam».

CHRIS ABOLADE

Med låter som «Mandag», «Highlifelowlife» og ikke minst «Tranquilo» har Chris Abolades navn vært å finne på radio- og hitlister det siste året. Med over 8 millioner streams på bok er det lett å glemme at Abolade er ganske ny i artistgamet. For året vi har nå lagt bak oss er nemlig Oslogutten, som kom inn i musikkbransjen som fotograf, sitt første som artist.

Et suksessår, men Chris Abolade er ikke en fyr du kommer til å se hvilende på noen laurbær. Du kommer derimot til å se han på scenen under Trondheim Calling og by:Larm. Og du kommer til å høre fra han på EP-en Christiania Brenner, som kommer på vårparten. Og nå aller først på singelen «Om vi bare visste», som handler om det å ha et team. Om brorskap, vennskap og motgang. Skapt på en vibe, i studio sammen med kompis og produsent Clairmont. «Jeg ville uttrykke at ting kan gå til helvete, men om du vil kan ting fikse seg. Og når man er nede er venner det eneste man har. Uten dem er man ingenting»

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler