Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Date 10. November 2018
Time 22:00 - 00:00
Ticket 190,- / 240,-
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

Amanda Delara

Amanda Delara is spoken of as one of the most exciting artists in Norway at moment by the norwegian national radiostastion P3. One and a half year ago she released her debut, and since then she has released several new and well received songs and been streamed millions of times. She has played the biggest norwegian festivals, and headlined shows in both Oslo and Coopenhagen, as well as releasing her debut EP «Rebel». On may 11th she is ready to release her second EP, «Running Deep».

«Låtene på EP ́n har flere tråder som henger sammen. Et av de viktigste budskapene er å ikke basere sine handlinger på andre mennesker sine forventninger til deg. Du er din egen helt.» - Amanda Delara

EP ́n «Running Deep» består av fem låter, inkludert singlene «We Don ́t Run From Anyone» og «Keep Your Dollars». Med EP ́n vil Amanda understreke at det finnes positive og negative sider hos alle mennesker- men at man må sørge for at den positive siden vinner hele tiden. Frykt og demoner kan brukes som drivkraft om det gjøres riktig. Tittelsporet «Running Deep» ble til i den perioden hvor Amanda bestemte seg for å gjøre musikk på heltid, og skildrer det å gjøre drøm til virkelighet. «Låta setter ord på de følelsene. «I am done with all this counting sheep, I don’t wanna put myself to sleep». Den setningen beskriver godt at jeg vil ikke sove for å kunne drømme om det som gjør meg glad, jeg vil være i virkeligheten og leve en virkelighet som gjør meg lykkelig.» - Amanda Delara

På balladen «Fine» får vi høre en mykere side av Amanda. Denne har hun produsert selv, sammen med Magnus «Magnify» Martinsen, og den ble skrevet for 5 år siden da Amanda satt alene foran pianoet hjemme i stuen sin på Nes. «Den er veldig personlig for meg, så jeg har ventet lenge med å vise den til noen. «Fine» handler om hvordan vi mennesker kan være ganske overfladiske, uten å vite det selv. Da jeg var yngre trodde jeg at jeg var den eneste i klassen som iblant hadde problemer hjemme fordi ingen snakket med hverandre om slike ting. Ganske ironisk, fordi når vi mennesker møter hverandre sier vi alltid «Hei, hvordan går det?», og om vi har det vondt svarer vi likevel «Det går bra». Hvorfor gjør vi dette?? Vi går forsatt på autopilot for vi vil ikke at andre skal vite at vi har problemer, når realiteten er at vi alle har problemer vi ønsker å snakke om. Dette var relevant da jeg var yngre, og jeg ser fortsatt tendenser til det i dagens samfunn.»

Amanda satte sine spor i 2017 med debut-EPen «Rebel» som trillet en femmer på terningen hos både Dagbladet og Gaffa, en kritikerrost remix av Karpe Diems «Gunerius» og viktige festivaler i inn- og utland. I vinter spilte hun på Red Bull 30 Days i Chicao blant artister som Migos, Khalid og Young Thug. Hun vant Gaffa-prisen for årets nykommer, en pris stemt frem av folket, og spilte sammen med Karpe Diem på Findingsfestivalen. I år står hun der selv med sitt eget show. Bare et drøyt år etter at 20 år gamle Amanda fra Nes slapp sin debutlåt «Paper Paper» gjennom indielabelet GR:OW, hadde hun rukket å sjarmere hele landet med en rørende opptreden på VG-lista Rådhusplassen, fått internasjonal oppmerksomhet fra blant annet Interview Magazine og The Independent, og hun kan vise til mange millioner streams. Hun har i tillegg jobbet mye i studio i både Norge og utlandet, og har blant annet jobbet med den Grammy-vinnende stjerneprodusenten The-Dream (Rihanna, Beyoncé, Justin Bieber, Kanye West m.fl) i Paris, og vi kan forvente å høre resultater av samarbeidet i løpet av året. Men aller først kommer EP ́n «Running Deep» 11. mai.

foto: Erik Solvoll

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals