Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 5. november 2017
Tid 12.00 - 22.30
Billett 40,- eksisterende filmklubbmedlem / 100,- filmklubbmedlemskap / 200,- supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Samfundets Store Filmdag

For første gang i historien arrangerer Studentersamfundet Filmklubb en hel dag med bare film!

Vi har nøye plukket ut fire filmer fra forskjellige sjangre, med noe for enhver smak. Ta med saccosekk, pute og pledd, din bestevenn eller tinderdate. Edgar holder åpent og serverer diverse kinogodt!

Vi inviterer både store og små til dagens første film, The Princess Bride. Deretter viser vi Wim Wenders fargerike og gripende film Paris, Texas, noe enhver filmelsker bør ha sett minst én gang, og som gjør seg godt på stort lerret. Fra kl 17.30 viser vi Predator med Arnold Schwarzenegger i føresetet, i anledningen hans 70-årsdag. Kvelden avsluttes med den sør-koreanske spøkelses-demon-politi-folkeeventyr-zombie-horror-komedie-thrilleren The Wailing. Vil du vite mer om filmene, se link til hver film under.

En billett gjelder for hele dagen.

Tidspunkt og info. om visningene:

 • 12.00: The Princess Bride (1987) -
  Når en ung gutt blir syk kommer bestefaren hans på besøk og forteller han historen om “The Princess Bride”. Fortellingen tar for seg kjærligheten mellom den vakre Buttercup og hennes betrodde stallgutt Westley. Kjærligheten tar en brå vending med Westleys plutselige død, og Buttercup sverger å aldri elske noen igjen. Hun blir lovet bort til den rike etterfølgeren av tronen, Prince Humperdinck, men døden viser seg å ikke være en barriere for ekte kjærlighet. I en historie fylt av sverdkamper, eksotiske aksenter, vennlige kjemper, geniale kidnappere, ville sumper, gigantiske rotter og utrolige mirakler.
  Regissert av Rob Reiner.

 • 14.00: Paris, Texas (1984) -
  Etter å ha vandret sørgende gjennom ørkenen på mystisk vis forsøker Travis (Harry Dean Stanton, Twin Peaks: the Return), å gjenoppta kontakten med sin syv år gamle sønn. De drar på en reise sammen fra Los Angeles til Houston for å finne igjen moren, Jane (Nastassja Kinski), som forlot familien noen år tidligere. Travis finner sin kone i en sexklubb, der hun sitter i et rom bak et glass og snakker med kundene sine i et telefonrør. Travis kan se henne, men hun kan ikke se han - et hjerteskjærende møte mellom to mennesker som har delt en stor kjærlighet for hverandre. Men også en reise der far og sønn, gjennom å dele samtaler om savn av kone og mor, gjenforenes.
  Regissert av Wim Wenders.

 • 17.30: Predator (1987) -
  Predator er en klassisk action thriller med en perfekt blanding av eksplosiv machismo og bromance. Arnold Schwarzenegger, Dutch, sammen med en håndfull kommandosoldater blir sendt ut på et redningsoppdrag dypt inne i jungelen i Sentral-amerika. Oppdraget går fra å være et rutineoppdrag til å være en desperat kamp for tilværelsen da kommandogruppen møter på en blodtørstig skapning med utenomjordiske krefter. Studentersamfundets filmklubb gjør ære på Arnie sine 70 år ved å vise dette mesterverket av en film.
  Regissert av John McTiernan.

 • 20.00: The Wailing (2016) -
  The Wailing er film som utfordrer og bryter mange av horrorfilmens konvensjoner. Na er lite interessert i å bruke "jump scares" for å skremme og holde intensiteten oppe gjennom filmen. I stedet for å tilby en kort og intens opplevelse av skrekk, så er det en film som bruker over to og en halv time på bygge seg opp til sitt endelige skrekkinngytende klimaks. Men ikke la deg lure av den lange spilletiden(runtimen). Denne spøkelse-demon-politi-folkeeventyr-zombie-horror-komedie-thrilleren, vil ikke la deg slappe av ett eneste sekund. Filmen er lang, men aldri treg. Na utnytter tiden til å virkelig grave seg inn under huden på tilskuerne, slik at man ved filmens ende virkelig vil sitte igjen med urokkelig følelse av redsel som de færreste Hollywood horror filmer klarer å tilby.
  Regissert av Na Hong-Jin.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler