Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Dato 18. oktober 2014
Tid 22.00 - 00.00
Billett 230,- / 290,-
Aldersgrense 18 år

Highasakite + supp. Psyence Fiction [FÅ BILLETTER IGJEN]

Etter at Highasakite slapp albumet 'Silent Treatment' i februar har de blitt et av Norges aller mest populære band. Så godt som hele lanseringsturnéen i februar var utsolgt, og albumet har ligget på øverste halvdel av VG-lista siden det ble utgitt. Hele 2 uker tilbrakte bandet på førsteplass, og Silent Treatment var det mest solgte norske albumet i årets første kvartal. Det skulle kanskje også bare mangle, ettersom albumet var det mest kritikerroste her i landet på mange, mange år.

At Highasakite har etablert seg som et vanvittig populært konsertband har blitt ekstra tydelig i løpet av sommeren, hvor bandet har spilt på festivaler over hele landet. Flere tusen har møtt opp på hver konsert, og under Øyafestivalen toppet det hele seg med 12.000 publikummere!

Med seg på denne turneen har de også Psyence Fiction. Det siste året har Psyence Fiction utviklet seg fra et mystisk enmannsprosjekt kun utgitt på kasett, via blant annet duoformat som oppvarming for Justin Vernon og Volcano Choir, til å bli et fullkomment, massivt poporkester. Som en av de store snakkisene under årets by:Larm og med et par livevideoer som har skapt stor entusiasme både her hjemme og utenfor landegrensene, har bandet allerede bevist at det kommende albumet virkelig er noe å se fram til!

Singelen 'Since Last Wednesday' var en real landeplage i forkant av albumet, og også de to neste singlene 'Leaving No Traces' og 'Darth Vader' har fått tung rotasjon på radio. Men det er ikke bare i Norge at bandet er populære på radio – musikken er i ferd med å spre seg verden over. Eksempelvis har bandet to låter på tung rotasjon på den ledende radiostasjonen i Australia; Triple J. Highasakite har også opptrådt på TV-programmer som Spellemann, Senkveld, God Morgen Norge og Sommertid i løpet av det siste halvåret.

2014 har med andre ord, og forståelig nok, vært et særdeles travelt år for Highasakite. Ved siden av en travel festivalsommer og tidlig norgesturné har kvintetten også turnert med London Grammar, besøkt USA flere ganger, samt vært på både Asia- og europaturné. I september reiser de på sin første Australia-turné, før de igjen legger sin signingsferd til Norge!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler