Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 9. september 2020
Tid 17.30 - 19.00
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Velferdsprofitører med Isaksen og Kaski

Debatt om velferdsprofitører med Torbjørn Røe Isaksen og Kari Elisabeth Kaski

Velferdstjenestene, som omfatter blant annet barnevern, barnehage, sykehjem og skoler, drives i Norge i dag av offentlige, ideelle og kommersielle aktører. Dette er skattefinansierte tjenester, og tilskuddet til tjenesten er uavhengig av om det drives offentlig eller privat.

Kommersialisering av velferdstjenestene er ment å føre til økt valgfrihet, innovasjon og effektivisering av tjenestene. Men velferdstjenester er ikke som andre tjenester. Det er komplekse tjenester med en sårbar brukergruppe, og mange mener derfor at det er umoralsk å slippe til selskaper som tjener privat profitt på våre fellesfinansierte velferdstjenester.

Kan vi godta at milliarder av skattekroner, som skal gå til barn, eldre og syke, går i lomma på eiere av private selskaper? Bidrar privatisering med en nødvendig konkurranseeffekt som skjerper de offentlige monopolene? Er kommersialisering av denne kvinnedominerte bransjen et likestillingsproblem?

Kveldens debattanter er arbeids- og sosialminister, og stortingsrepresentant for Høyre, Torbjørn Røe Isaksen, og stortingsrepresentant for Sosialistisk Venstreparti, Kari Elisabeth Kaski.

Vi gjør oppmerksom på at denne debatten finner sted i Storsalen, og at den begynner 17:30. Dørene åpner 17:00.
——

Spørsmål? Kontakt styret-pr@samfundet.no eller send melding på Facebook

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no

Møtet streames på samfundet.no/live og Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler