Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Hele huset
Arrangør Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Dato 30. april
Tid 21.00 - 02.00
Billett 150,- / 200,-
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Elektrosamfundet

Samfundets årlige elektrofestival returnerer etter dvalen! Vi booker de feteste elektronika-artistene og fyller samfundet med glowsticks, sass og bass! Den siste åpningsdagen blir en fest du ikke vil gå glipp av!

Den 30. april gjester artister som Lindstrøm og Andre Bratten Storsalen samt at Todd Terje stiller som DJ, samtidig som Niilas, Third Attempt og Signe Dø inntar Klubben og Knaus. Resten av lokalene vil holdes kokende med en rekke DJs!

Storsalen:
-Andre Bratten - 21:15
-Lindstrøm - 22:30
-Todd Terje - 00:00

Klubben:
-Third Attempt - 22:00
- Niilas - 00:00

Knaus:
-Signe Dø

Todd Terje:

Terje Olsen kaller seg Todd Terje og kommer fra Mjøndalen. Hans bidrag til musikalsk utvikling internasjonalt er uvurderlig de siste drøye ti åra. Oslodiscoen/skjeggediscofolket var allerede himmelstormende anerkjent av alle som liker god musikk (Pitchfork, DN, Lydverket i sin tid, Dagsavisen, med flere med flere) – og hver gang folk som Terje rørte på seg, spredte de varme, vindskjeive beatsene deres seg som ild på nettet. Kjærligheten til originalitet og musikk var mer prioritert enn lanseringsplaner og popstjerneambisjoner. Etter diverse remikser og edits, kom et par liveopptredener, ikke minst sammen med kollega Hans Petter Lindstrøm, på Øya. Så banet hans egen edit av en Bryan Ferry-låt vei inn til pophelt Ferrys eget hjerte – og ryktene om samarbeid begynte å løpe. En liten kommersiell stjerne i boka, da Robbie Williams fikk et hook av ham på hiten «Candy», før Todd Terjes musikalske oppturer kom på løpende bånd. Mange mente Terjes «Inspector Norse» var noe av det største fra Norge på lang tid. “Delorean Dynamite” og “Johnny And Mary”, som også er et samarbeid med Bryan Ferry, har også blitt genierklært av en samlet musikkpresse.

Lindstrøm:

Hans-Peter Lindstrøm etablerte seg som artisten og produsenten Lindstrøm i 2002 med plateselskapet Feedelity. Han lanserte en rekke EP'er, tolv-tommere og singler, og ble i løpet av de neste årene en respektert produsent, musiker og remixer på den internasjonale klubbscenen.

Lindstrøm har vært sentral på den norske klubb-scenen siden tidlig 2000-tallet og omtales som ”faderen i den skadinaviske space disco-treenighet”. Han remixet artister som LCD Soundsystem, Roxy Music og Franz Ferdinand, og fikk med singelen I Feel Space en klubb-hit i 2005, og et stort kultomdømme blant DJ s over hele verden. Han har også mottatt hele fire spellemannspriser innenfor kategorien elektronisk musikk.

Sammen med Prins Thomas lanserte Lindstrøm albumet Lindstrøm & Prins Thomas i 2005, og året etter kom hans eget debut-album, It´s A Feedelity Affair, som ble en av de mest anerkjente utgivelsene innen klubbgenren det året.

I 2020 har Lindstrøm utgitt to album- et bestillingsverk fremført på Henie Onstad Kunstsenter og albumet III sammen med Prins Thomas.

Andre Bratten:

André Bratten er et av Norges viktigste og mest spennende navn inneneksperimentellelektronika,og har siden debuten i 2013 etablert seg somet av de største navnene innensåkaltscandisco. Han har fylt dansegulv verden over med sitt eksentriske og tidvis mørke,intelligente elektroniske lydbilde,og med det nye albumet Pax Americana (2019)har han funnet tilbake og inspirasjonen fra 90-tallets store helter. Debutalbumet Be A Man You Ant ble utgitt i 2013 av labelen til Prins Thomas, Full Pupp, og han delte på samme tid studiom ed Thomas, ToddTerje og Lindstrøm. Man skulle kanskje trodd han ville gå i sine studiokameraters fotspor, men heller enn å gjøre det, fant han sin egen vei ved å blande dansbar disco med mørk psychedelia. Han ble like fullt omtalt som «discoprinsen» og arvtager til tronen av «scandisco» av et samlet pressekorps.I 2015 begynte samarbeidet med den kjente og kredible labelen Smalltown Supersound, der ga han ut EP’en Math Ilium Ion(2015), albumet Gode(2015) og nå sist,Pax Americana(2019). Sporet «Trommer& Bass» fra Math Ilium Ionble plukket opp DJer som DJ Harvey og Erol Alkan og har siden gått som en farsott over dansegulv verden over. I 2019 med Pax Americana har Bratten flyttet ut av Oslo, bygd et studio i hagen i Oslos suburbia, men lydbildet bærer mer preg av sene nattetimer og svette, tette klubbdansegulv enn av luftig forstadstilværelse. Som Morgenbladets anmelder skrev om Pax Americana i juni 2019: «Det slår meg som en slags musikalsk oppsummering av Gaspar Noés siste film Climax, om en psykedelia-indusert fest ute av kontroll – øyeblikket hvor syren kicker inn hos alle danserne og ting eskalerer til å bli et levende mareritt.» Bratten mottok Spellemann i 2015 i kategorien elektronika/dancemusikk.

Niilas:

Peder Niilas Tårnesvik har i løpet av de siste årene etablert seg med stødig fotfeste som en av de mest interessante elektronika-artistene, og produsentene vi har i Norge. Med prosjektet "Niilas"tok han i 2020 virkelig steget frem, som kulminerte i slippet av sitt første full-lengde album. Albumet "Also This Will Change" ble mottatt til strålende kritikk i Aftenposten og Bergens Tidende som begge trillet terningkast 6/6, noe som ble understreket da han stakk av med spellemannsprisen for "Årets Elektronika" for 2020. Niilas har et øye for detaljer som få andre, hvor han blander sjangre, utrykk og musikalskefølelser i sitt helt eget lydlandskap. Han bruker felt-opptak, samples, live-og digitaleinstrumenter, med drypp av sin samiske bakgrunn som skaper et glitrende teppe av lyd.

Third Attempt:

Subjekts musikkanmelder mener han er noe av det beste ut av
Norge de siste par årene, og en målestokk for alle i samme
sfære inn i dette nye tiåret. Hans første plate, "World Is Too Loud" har blitt internasjonalt kritikerrost for sin distinkte stil og sammenhengende struktur.
Albumet "Beats From The Quarantine" (2021) beskrives som et forfriskende pust i en ellers støyfylt verden. Og følger ideene, tankene og impulsene til en musiker, plutselig avkuttet fra verdenen.

Som live-artist stiller Third Attempt med egne produksjoner, og skreddersydd visuelt materiale.
Han er også aktuell med nytt album i Mai. Alt kan skje!

For lytterne og danserne der ute, en electronica-opplevelse utenom det vanlige

Kjøp av billett sikrer inngang på alle konserter.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler