Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 10. februar 2023
Tid 18.00 - 19.30
Billett 200,- / 250,-
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

ISFiT: A Conversation With a Former White Nationalist

Kom til Storsalen 10. februar for en unik mulighet til å høre en tidligere høyreekstrem nasjonalist fortelle om livet sitt og opplevelsene sine!

Roland Derek Black er tema for "Rising out of Hatred: The Awakening of a Former White Nationalist" av Eli Saslow, en tidligere Pulitzer-prisvinnende reporter. Det er en mektig historie om en tidligere hvit nasjonalist som tok distanse fra sin tro og ideologi og fordømte sin egen familie. Roland Derek Black var ikke bare en ledende skikkelse for hvit overlegenhetspolitikk, men også et produkt av den. Black kommer fra en berømt hvit nasjonalistisk familie, faren hans, Don Black, er grunnleggeren av Stormfront, den største hvite supremasistiske rasistiske nettsiden, og gudfaren hans er David Dike fra Ku Klux Klan. Black ble tidligere sett på som en fremtredende skikkelse for den høyreekstreme bevegelsen i USA, forventet å være arvingen til Stormfront og "det ledende lyset" til den hvite overlegenhetsbevegelsen. I oppveksten var han aktiv med å spre propaganda gjennom medieintervjuer og ble en folkevalgt politiker med sitt daglige radioprogram. Gjennom sine erfaringer, påvirkninger og omgivelsene på universitetet var imidlertid Black i stand til å forstå at verdiene og miljøet han vokste opp i var feil. College og venner, dype samtaler, vin og filosofi hadde brakt ham til troen på at alle hadde lik plass og burde ha like sjanser her i livet. I dag er han doktorgradsstudent i historie og forsker på middelalder- og tidligmoderne opprinnelse til rasebegrepet og rasistiske hierarkier og ideologier.

Roland Derek Black kommer hele veien fra USA til Stundentersamfundet i Trondheim og ISFiT i februar 2023 for å snakke om "Rising out of Hatred". Kom til Storsalen 10.februar for en unik mulighet til å høre en tidligere høyreekstrem nasjonalist fortelle om livet sitt og opplevelsene sine!

Denne samtalen kommer til være på engelsk!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler