Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern

Studentmediene

Gjengen Studentmediene ble opprettet 1. juli 2013, gjennom sammenslåingen av de tre tidligere gjengene Under Dusken, Radio Revolt og Student-TV. På grunn av endringer i de tre gjengenes drift de siste årene og økt samarbeid mellom gjengene var dette en naturlig utvikling.

Studentmediene er en gjeng på huset, men også et frivilligdrevet non-profit AS, eid 50/50 av Studentersamfundet og Studentsamskipnaden i Trondheim. Mediedriften foregår i selskapet, mens medlemmene har sosial tilhørighet og tilknytning til gjengen på Samfundet. Studentmedienes produkter kan gjennom denne ordningen operere som frie medier, og forholde seg til mediefridomslova og redaktørplakaten.

Studentmediene har i dag rundt 250 aktive medlemmer, og produserer Under Dusken, Radio Revolt, Student-TV, dusken.no og ibok.no fra sine kontorlokaler på Lucasbygget, et steinkast fra Samfundet.

Dusken.no er Studentmedienes samlingssted på nett. Her finner du nyhetssaker, radiosendinger, videoklipp og papiravisa i PDF.
Under følger informasjon om de tre gjengene og mediene som slo seg sammen til gjengen Studentmediene sommeren 2013:

Under Dusken

Første nummer av Under Dusken kom ut 14. desember 1914. Det gjør avisen til Skandinavias eldste nålevende studentavis.

Avisen har gjennom samtlige 103 år hatt rot i Studentersamfundet, men avisens vesen og uttrykk har vært gjennom flere store forandringer. I de tidligste årene tok avisen sikte på å være et akademisk tidsskrift for Skandinavia. Senere ble den å regne som en internavis for studentene på det som da var Norges Tekniske Høgskole. I løpet av 60-tallet ble avisen revet med i den radikale dreiningen som traff studentmiljøene, før avisen ved inngangen til 90-tallet gikk bort fra drift på grunnlag av en politisk plattform og heller søkte mot kritisk, undersøkende og uavhengig journalistikk.

Avisen drives i dag som “et selvstendig organ for studenter, utgitt av Studentmediene i Trondheim” og blir delt ut gratis på læresteder i Trondheim.

Under Dusken har publisert på nett siden 1994. I 2012 ble nettavisen skilt ut av Under Dusken og fikk navnet dusken.no. Året etter ble de to redaksjonene igjen samlet til en gjennom opprettelsen av Studentmediene i Trondheim.

Student-TV, som nå heter Dusken video, ble startet i 1991, og hadde dermed ett år mer på baken enn selveste TV2 ved sammenslåingen i 2013. Produktene har vært mange gjennom de 22 årene organisasjonen har hatt virksomhet, fra Otto Olsens Ligkistemagasin til sendingene Kult og Pønsj og portrettserien Huset med de rare i. Innslag fra Student-TV har vært sendt på TVNorge, TV-Adressa og naturligvis stv.no. I dag er Student-TV så å si fullstendig inkorporert i Studentmediene, og produserer både nyhets-, kultur-, sports-, og featurejournalistikk samt sketsjer og et stort spenn av webserier.

Radio Revolt

Radio Revolt ble etablert høsten 1984 som Studentradioen i Trondheim, og er en av Norges eldste studentradiokanaler. Det er en ikke-kommersiell studentdrevet radiokanal som gir deg blant annet det nyeste innen musikk, underholdning og studentnyheter fra Trondheim. Radio Revolt sender hver dag gjennom studieåret og samarbeider også mye med studentavisa Under Dusken. Kanalen har en tung musikk- og kulturprofil, med intervjuer av aktuelle artister, vekt på kulturliv, populærkultur og studenthverdagen samt spilling av mange lokale band.

Radio Revolt sendes på DAB+ 24/7 i hele trondheimsområdet. På radiorevolt.no og iTunes publiseres podkaster av programmene, og på nettsiden finner du også nettradio.

iBok

iBok.no er Norges største markedsplass for kjøp og salg av brukte pensumbøker. Siden ble etablert i 2005, og ble en del av Studentmediene i 2013 i forbindelse med fusjonen mellom Under Dusken, Radio Revolt og Student-TV. I dag driftes iBok.no utelukkende av frivillige i Studentmediene. For mer informasjon kan produkteier kontaktes på ibokeier@studentmediene.no.

Kontaktinformasjon

Redaksjonelle henvendelser sendes til ansvarlig redaktør:

Kontaktperson: Herman Østby
Telefon: 960 45 919
Epost: ansvarligredaktor@studentmediene.no

Øvrige henvendelser sendes til gjengsjef:

Kontaktperson: Birk Cock Aschjem
Telefon: 957 50 529
Epost: gjengsjef@studentmediene.no

Sponsorer
Festivaler