Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 15. januar 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- filmklubbmedlem / 100,- ikke filmklubbmedlem
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Beauty and the Beast (1991)

Studentersamfundet Filmklubb presenterer Beauty and the Beast. Fjerne steder, dristige kamper, magisk trolldom, prins i forkledning!

Beauty and the Beast er en animert musikalfilm fra 1991, og er Disneys 30. klassiker. Året etter ble filmen ble utdelt Oscar for beste originalmusikk (Academy Award for Original Music Score), samt nominert i fem andre kategorier. Det er verdt å merke seg musikken i dette mesterverket, som allerede gjør seg bemerket i første scene. Historien er basert på det franske eventyret La Belle et La Bête av Jeanne-Marie Leprince de Beaumont. Den er har også hentet inspirasjon fra filmen med samme navn fra 1964.

Beauty and the Beast er fortellingen om en ung, klok kvinne i en liten provinsby i Frankrike. Hun er en ivrig leser, og drømmer seg bort i fantasiverdenene hun leser om. Hun bor sammen med sin far på et lite småbruk. Faren er oppfinner og skal delta i en konkurranse som kan sikre fremtiden til far og datter. På vei til messen går han seg vill, og blir kastet av hesten. Hesten vender tilbake til Belle, og dermed må hun dra ut for å finne faren. Hun ender opp på det forheksede slottet, og her skjer det skjebnesvangre møtet med udyret.

Nå har du sjansen til å se en udødelig klassiker på storskjerm for kanskje første gang. Ikke gå glipp av dette: vær vår gjest på årets første filmvisning!

År: 1991

Nasjonalitet: USA

Produsent: Walt Disney Studios

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler