Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Knaus
Arrangør Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Dato 14. januar 2017
Tid 22.00 - 02.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Knausfestivalen 2017

Fredag 13. januar og lørdag 14. kjører vi i gang Knausfestivalen 2017! Det blir en heidundranes musikkfest med det fresheste innen hiphop, rock og andre godsjangre.

Program

Fredag 13. januar Tidspunkt Lørdag 14. januar Tidspunkt
Shikoswe 22:30 Killer Kid Mozart 22:00
Jimi Somewhere 23:15 Dunbarrow 23:00
Dårlig Vane 00:15 Beachheads 23:59

Beachheads

Gnisten som ble til Beachheads ble tent på en turnébuss, da Kvelertak-medlemmene Vidar (gitar) og Marvin (bass) drømte om det endeløse potensialet til fuzz-gitarer, energiske trommer og velformulerte melodilinjer.

Live er Beachheads en enorm energibombe, og de trøkker på fra start til slutt. Vokalist Børild er solid og brutal i sin fremførelse av låter med sterke og ekte budskap. Når du er på konsert med Beachheads skal det godt gjøres å ikke la seg rive med! Beachheads er av den typen band som vil følge deg igjennom livets berg-og-dalbaner, både på plate og live!

Dunbarrow

Dunbarrow er et fire-hodet troll inspirert av iskalde vinternetter, upolerte demo tapes fra 70-tallet, og den svenske throwback-rocken fra starten av det 21. århundre. Resultatet er heavy rock med dystre tekster og riff som går fra det bredbeinte til det listige, fra Pentagram og Black Sabbath til Quicksilver Messenger Service.

«Dunbarrow leverer suveren hard rock som gir så blaffen i trender at det i seg selv blir trendy! Merkelapper som proto-doom, stoner-blues eller gammal-metal kan slenges rundt i alle bauger og kanter, men det som betyr noe her, er at disse gutta har tatt tak i 70-tallet og raffinert det til sitt eget. Bandets debutalbum kommer på Heksekunst tidlig i 2016!» – Metal Hammer Norway

Killer Kid Mozart

Med Killer Kid Mozart har låtskriver Hallvard Bonden (18) hentet inspirasjon fra nittitallets amerikanske indiescene og laget slackerpreget power pop av ypperste klasse. I musikken hans kan man høre tydelig inspirasjon fra gamle helter som J. Mascis og Rivers Cuomo. Bandet slapp sine to første låter våren 2016, produsert av og spilt inn hos Sjur Lyseid. Denne kvelden får vi i tillegg høre en håndfull smakebiter fra den kommende debutskiva, som de produserer selv.

I tillegg er de denne Ukas Urørt på NRK P3 med låta "Closure".

Shikoswe

Shikoswes musikk er ambisiøs, og låtene kikker både framover og trekker i nostalgiens tråder. Hun legger vekt på ordene, løftet fram av en organisk og tidvis minimalistisk pop-sound. Tekstuniverset er uforutsigbart, og leveres på en personlig og tilgjengelig måte via hennes særegne vokal. Som NRK P3 skrev da de kåret Shikoswe til Ukas Urørt med låta «This Here» i september 2016, kan hun kunsten å si mye og fengsle lytteren med få elementer.

Med referanser til eksperimentelle sangskrivere som Sufjan Stevens og Kate Bush, og som vi hører på EPen «The Hour of the Body» som kom 4. november, går ikke musikken på kompromiss med samtiden. Shikoswe har tidligere spilt på blant annet Bergen Internasjonale Musikkfestival, som support for Kaja Gunnufsen i Oslo og på Sørveiv i Kristiansand til strålende kritikker og ikke annet enn lovord fra samtlige anmeldere

Jimi Somewhere

Beskrevet som «et gullfunn av det urbane slaget» av Urørt Redaksjonen i P3 har den ambiøse 18år gamle Jimi Somewhere fått en god start på karrieren. Etter å ha utgitt sin debut EP «Memoria» isommer har han vist seg som en artist som har mye å gi. Jimi Somewhere sin musikk blir beskrevet som en urban, innovativt og utfordrede blanding av forskjellige sjangere som hiphop,pop og indie. Sammen med produsenten sin Milo Orchis kommer Jimi til å fremføre musikk fra«Memoria» samt noe nytt han jobber med.

Dårlig Vane

NMG/G-husets siste stjerneskudd trioen Dårlig Vane har tatt undergrunnen med storm den siste tiden. Med de tre gateslagerne "Ikkje la meg", "Gikk i bakken" og "To blå" har Dårlig Vane, helt uten radiospilling eller bransjehype, skapt en enorm forventning blant hiphopfans langt utenfor Bergen.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler