Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 22. januar 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- filmklubbmedlem / 100,- ikke-filmklubbmedlem
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Trainspotting (1996)

Frister det med en sprøyte heroin? Ikke etter at du har sett Danny Boyle’s Trainspotting…

Handlingen foregår i Edinburgh’s enda mindre glamorøse dop-undergrunn, der vi møter heroin-avhengige Mark Renton (Ewan McGregor) og hans entourage av karakterer på god vei nedover avgrunnen. Mark forsøker å bli ren og bryte ut fra den trasige tilværelsen han befinner seg, men blir stadig lokket tilbake til sprøyta gjennom rusen og gjengen sin.

Danny Boyle, kjent som regissør for filmer som Slumdog Millionaire, Sunshine, 28 Days Later og 127 Hours, har i ettertid sagt at musikken i alle filmene hans spiller en viktig rolle i det budskapet filmen får frem. I et intervju har han sagt at “sanger er fantastiske ting å bruke fordi de har med seg en bagasje som kan forsterke materialet man bruker”. Kombinert med de kreative og hallusinasjon-aktige visuelle effektene, jump-cuts, zoom-bilder og bredvinkel kamerabruk så gir dette filmen dets særegne visuelle uttrykk.

Ewan McGregor’s applauderte rolle kan sammenlignes med Malcolm McDowell’s rolle i A Clockwork Orange, en frastøtende karakter med sjarm som får deg til å både føle avsky og sympati med karakteren.
Trainspotting er ikke en film som tar sider, men en film som portretterer en subkultur få kjenner førstehånds på en rå og naken måte.

Hvis du ikke har sett Trainspotting, så kan vi garantere at du blir hektet fra første skudd!

Produksjonsår: 1996

Regissør: Danny Boyle

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler