Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 8. februar 2017
Tid 21.00 - 23.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Tråante 2017: Duolvo Duottar + Felgen Orkester

Samejubileet 2017 feires med en storslått festkonsert på legendariske Samfundet i Trondheim. Arrangøren bak konserten er Árja og denne konserten er en gave til Tråante 2017 og til publikum i Trondheim.

Samiske band som Duolva Duottar og Felgen Orkester står på scenen til Klubben på Samfundet. Det blir også et oppvarmingsinnslag med andre kjente og kjære samiske artister som Hartvik Hansen, Anne Lise Varsi, Åmund Johnskareng og Leif Jakobsen. De kaller prosjektet sitt for «Urbredden fra Tana og Karasjok» og har vært yndlinger til publikum over hele Sapmi i årevis.

Duolva Duottar er en rapgruppe med opprinnelse fra Finnmark, er den eneste av samiske artistene som har noen gang kommet i finalen i Norske talenter. Lang fartstid i musikkbransjen med tusenvis av sceneopptredener, populære hits og en CD i portfolioen har gjort bandet godt kjent over hele Nordkalotten. Fengende refrenger og ikke minst energi i musikken er en oppskrift som Duolva Duottar holder fast på. I tillegg til nysgjerrigheten med å hente inspirasjon fra andre sjangre balanserer tekstene mellom sylskarp ironi og alvor for å fremme sitt budskap. I 2017 er Duolva Duottar plateaktuelle med albumet “Tundra Sound” og konserten i Trondheim er en del av bandets jubiluemsturne.

Spotify https://open.spotify.com/artist/3Bs9wOQOny8VnO1U5MrVap

YouTube https://www.youtube.com/watch?v=pESzyNSDHlo

Felgen Orkester fra Karasjok begynte å formes rundt 2011 og består av 5 søskenbarn og en kamerat som sikkert også er i slekt med resten. I 2013 ga bandet ut sin første EP "Soajat" og i 2015 kom det første albumet "Skealbma Mojit". Musikken er munter og folkelig, med både trekkspill og mandolin, krydret med innslag av rock og melodiøs pop. Alle tekstene er på nord-samisk og henter mye av inspirasjonen fra det abstrakte i naturen, kombinert med joik. Låtene er allsang-vennlige, men har også dybde i både tekst og musikalsk uttrykk.

Spotify http://bit.ly/RosvuSpotify

Alle artistene gleder seg voldsomt til og er selvfølgelig superstolt av å kunne markerer begynnelsen av dette store jubileumsåret med en storslått festkonsert på en av de beste scenene i landet.
Dørene åpnes kl. 21.00
Oppvarmingssett starter kl. 21.30
Konsertstart kl. 22:00

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler