Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 29. januar 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- filmklubbmedlem / 100,- ikke-filmklubbmedlem
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm

Uh, well, sir, I ain't a for-real cowboy. But I am one helluva stud! - Joe Buck

Det finnes mer lukrative alternativer for en cowboy fra Texas enn å ri rundt på de endeløse præriene eller å vaske på et kjøkken. Det finnes også en asfaltjungel som lokker, og der er det ikke buskap som gresser. Joe Buck (Jon Voight) forlater jobben som kjøkkenhjelp på det lokale gatekjøkkenet for å prøve lykken i New York. Her møter han ‘Ratso’ Rizzo (Dustin Hoffman) - en hjemløs svindler med skrantende helse.

Disse to antiheltene prøver så godt de kan å få fart på Joes store drøm om å bli en godt betalt gigolo for de rike i byen. Historien har blitt sammenlignet med Steinbecks Om mus og menn, og er også en kritikk av det amerikanske klassesamfunnet. Den kan også ses på som en antifilm til datidens westernfilmer. Filmen kom ut samme år som Butch Cassidy and the Sundance Kid, men til tross for tittelen er dette ikke en film om cowboyer slik vi er vant til å se de da den kom ut.

Filmen ble den første og eneste filmen med 18-års aldersgrense til å vinne Oscar for beste film. Schlesinger vant for sin regi, og både Voight og Hoffman ble nominert som beste skuespiller. Hoffman tok rollen, sin andre i karrieren, delvis for å distansere seg fra rollen som Benjamin Braddock i The Graduate fra to år tidligere. Voight ville så gjerne ha denne filmen som sin første store rolle, så han tok praktisk talt ikke betalt for å spille.

Glem Brokeback Mountain, det oppstusset var ingenting imot hva Midnight Cowboy var - og er! Og du kommer til å nynne Everybody’s Talkin’ til langt utpå vårparten når the weather suits my clothes.

Produksjonsår: 1969
Regissør: John Schlesinger

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler