Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 26. februar 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- filmklubbmedlem / 100,- ikke-filmklubbmedlem
Aldersgrense 18 år

F-UKA: Søndagsfilm - David Lynch (2001)

Småbyjenta Betty Elms er klar til å ta Hollywood med storm, men takler hun den innfløkte verdenen hun er i ferd med å ramle inn i?

David Lynch hadde allerede en variert og spennende karriere før denne kom ut, med filmer som Blue Velvet, Lost Highway, The Elephant Man, Eraserhead og kult-serien Twin Peaks. Filmen var som Twin Peaks egentlig ment som en tv-serie, men når tv-kanalene avslo den nesten ferdig-filmede pilotepisoden, ville Lynch gjøre ferdig sitt prosjekt som til slutt ble til denne filmen.

I filmen møter vi den talentfulle, men blåøyde småbyjenta Betty Elms (Naomi Watts), som drar til Hollywood for å kickstarte sin karriere som aspirerende sanger/skuespillerinne. Når hun ankommer sin tantes leilighet finner hun den vakre femme fatalen Rita (Lauren Elena Harring), som nettopp har overlevd en bilulykke og mistet hukommelsen sin. Betty bestemmer seg så for å hjelpe Rita, som har tatt navnet sitt fra en filmplakat av Gilda med Rita Hayworth, å finne sin identitet og hva som skjedde.

Filmen er erketypisk David Lynch, med forvirrende plotlinjer, blandinger av fantasi og virkelighet og musikk signert hans trofaste kompanjong fra både Twin Peaks og Blue Velvet, mesteren Angelo Badalamenti.

Dette er en film som vanskelig kan beskrives, men som enkelt kan oppleves når Studentersamfundet Filmklubb inviterer til a love story in the city of dreams.

Grunnet restriksjoner på promotering av enkelte av semesterets filmer, vil noen av filmarrangementene våre mangle filmtittel. Vi håper på forståelse for dette, og jobber med å få løst problemet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler