Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Biblioteket
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 21. februar 2017
Tid 20.30 - 22.30
Billett 0,- Eksisterende filmklubbmedlemmer / 100,- Nye filmklubbmedlemmer
Aldersgrense 18 år

F-UKA: Bijou - Førpremiere av The Red Pill (2016)

Den kontroversielle filmen “The Red Pill” har møtt stor kritikk under lansering. Boikotting, underskriftskampanjer og propaganda er midler som har blitt brukt for å stoppe visninger av filmen. The Red Pill utforsker det tabubelagte tema om menns rettigheter. Har dagens samfunn demonisert gutter og menn?

Lenge har feminismen vært spydspissen for kvinners rettigheter og likestilling, men det er få organisasjoner som kjemper for menns rettigheter og likestilling. Hvor likestilt er egentlig menn og kvinner når det gjelder f.eks omsorgssektoren? Er det mulig å snakke om menns problemer uten å bli stemplet som kvinnehater?

The Red Pill er regissert av en tidligere feminist, Cassie Jaye som over en periode på tre år har dokumentert og fulgt en amerikansk organisasjon som ønsker å belyse menns problemer. MRA (Men’s Rights Activists) blir stemplet som rasister, misogynister, homofober og blir sammenlignet med hvite nasjonalister. The Red Pill viser MRA sitt sanne jeg, en side som sjeldent blir vist i media.

Cassie Jaye mener at denne filmen er et steg i riktig retning for likestilling og lik fokus på både kvinner og menns problemer. Fortjener denne filmen en hyllest, eller er den like misogynistisk som kritikerne sier? Kom til Biblioteket kl 20.30 og finn ut hva du selv mener.

Bijoufilmer er alltid gratis for eksisterende filmklubbmedlemmer! Nytt filmklubbmedlemskap koster 100kr.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler