Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 19. mars 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- eksisterende filmklubbmedlem / 100,- filmklubbmedlemskap / 200,- supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

En natt i Berlin (2015)

Filmteknisk lekkerbisken fra 2015.

Det er den 27. april 2014, og klokken er 07.00. Byen er Berlin og mannskapet til den tyske regissøren Sebastian Schipper har fullført en stor filmteknisk bragd. På det tredje forsøket filmet de «Victoria» i en eneste tagning, en film på hele 138 minutter. Å (forsøke) å lage en film i en tagning var ikke noe nytt da «Victoria» kom, men få filmer hadde klart å gjøre det like sømløst og stilrent som den norske filmfotografen Sturla Brandt Grøvlen. Det ble derfor ingen overraskelse at Grøvlen vant Sølvbjørnen i 2015 for beste foto på filmfestivalen i Berlin. Filmen er med andre ord verdt å få med seg utelukkende på grunn av dens fremragende kunstneriske prestasjon.

Regissøren og manusforfatteren Schipper skal ha sagt at «Victoria» ikke handler om et bankran, men at den er et bankran. Vi følger den spanske jenta Victoria, som nylig har flyttet til Berlin for å starte et nytt liv. Hun er ensom, men blir en natt kjent med fire lokale menn. I filmens første halvdel følger vi dem rundt i Berlins gater mens natten går mot dag. Filmen tar deretter en helomvending og Victoria får oppleve en av hennes farligste netter i Berlin. Laia Costa spiller rollen som Victoria til det fulle, og både hennes og resten av skuespillertruppens prestasjoner er verdt å oppleve.

Ps. Hvis du liker spektakulære filmer som gjør alt i en tagning kan vi anbefale «Russian Ark» av Aleksandr Sokurov fra 2002.

Velkommen!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler