Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 2. april 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- eksisterende filmklubbmedlem / 100,- nytt filmklubbmedlemskap / 200,- supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Funny Games 35mm (1997)

Det norske samfunnet er preget av stor tillit, selv blant mennesker som ikke kjenner hverandre. I løpet av Funny Games vil du trolig kjenne denne tilliten forvitre.

Handlingen foregår ved sommerhuset til en østerriksk kjernefamilie, som en dag får besøk av to høflige unge gutter, Paul og Peter, som vil låne egg. Problemene oppstår når gjestene nekter å gå, og i tillegg vil inngå et grotesk veddemål med familiemedlemmene. I løpet av filmen henvender Paul seg også direkte til publikum, og utforsker spørsmålet ”Hvordan reagerer vanlige mennesker på uforståelig vold, og ikke minst: Hvordan reagerer publikum?”.

For hvordan påvirker egentlig voldsfokuset i media samfunnet? Dette var temaet Haneke ønsket å utforske i filmen. Ved å henvende seg til publikum oppnår voldsmennene større kontakt med seerne enn vanlig i voldelige filmer, og man blir tvunget til å reflektere over hvorfor slike filmer er underholdende. Den ble nyinnspillt i 2007 med amerikanske skuespillere, men denne kvelden blir originalen vist.

Dette er første visning der den nyoppussede 35mm-maskinen blir tatt i bruk. Denne visningen er med andre ord et must å få med seg for alle filmentusiaster!

Produksjonsår: 1997
Regissør: Michael Haneke

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler