Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 10. september 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- Eksisterende filmklubbmedlem / 100,- Filmklubbmedlemskap / 200,- Supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

[PRIDEUKE] Pride (2014)

Pride er basert på en inspirerende og gripende historie om solidaritet og samhold: ”If anybody knows what this treatment feels like – It´s us”.

Vi ser hvordan to undertrykkede minoriteter går sammen og bryter ned fordommer.

Under gruvestreiken i 1984-85 viste en overraskende alliert sin støtte til gruvearbeiderne. Ledet av Mak Ashton (Ben Scnetzer), begynte den nystiftede støttegruppen LGSM (Leasbian and Gays Support the Miners) å hjelpe fagforeningen.
De parkerte seg utenfor bokhandelen ”Gay is the Word” i London for å samle inn donasjoner.
Noen av de forbipasserende bidrar, mens andre spytter på dem og slenger med leppa. Mark overbeviser medlemmene i LGSM om hvor viktig det er at de fortsetter med pengeinnsamlingen til tross for motgang. Fordi de eneste som ble behandlet verre av de homofobiske britiske avisene var gruvearbeiderne:

De britiske gruvearbeiderstreikene har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene våre. Men at en gruppe med homofile aktivister startet en pengeinnsamling for å hjelpe de streikende er det ikke like kjent. Filmen Pride tar for seg denne historien.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler