Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 22. august 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 0,- eksisterende filmklubbmedlem / 100,- filmklubbmedlemskap / 200,- supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Bijou: Creature from the Black Lagoon (1954)

“I can tell you something about this place. The boys around here call it ‘The Black Lagoon’ - a paradise. Only they say nobody has ever come back to prove it.”

Etter fossile beinrester blir oppdaget i Amazonas, reiser en gruppe forskere, ledet av Dr. David Reed (Richard Carlson), for å lete etter mer. I starten av ekspedisjonen har de lite hell, så de drar lengre ned langs elva og ender opp i ‘the Black Lagoon’. De innser at de har tatt seg vann over hodet når de møter et vesen - halvt menneske, halvt amfibie - som ikke er spesielt gira på å la seg fange av forskerne. Vesenet forelsker seg i en av forskerne, Kay Lawrence (Julie Adams), og kidnapper henne. Mens dette foregår gjør vesenet alt i sin makt for å forhindre resten av forskerne fra å forlate ‘the Black Lagoon’.

Filmen tar i bruk allerede etablerte troper, og gjennomfører disse på en polert, men fortsatt cheesy, måte. Kostymet til Gill-man, designet av Millicent Patrick, var eksepsjonelt detaljert for sin samtid, og har svømt inn i filmelskeres hjerter. Finn fram svømmeføttene og bli med oss når vi tar et dypdykk i filmhistorien med denne klassiske skrekkfilmen fra 1954.

Regissert av Jack Arnold

Gratis for medlemmer av Studentersamfundet Filmklubb. Medlemskap koster 100kr.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler