Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 19. november 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- eksisterende filmklubbmedlem / 100,- filmklubbmedlemskap / 200,- supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

M (1931)

“Just you wait, it won't be long, The man in black will soon be here, With his cleaver's blade so true, He'll make mincemeat out of you!”

En barnemorder går løs i Berlins gater! Politiet setter inn store ressurser i søken etter morderen, spilt av Peter Lorre, som etterhvert fikk en stor karriere i Hollywood i Malterserfalken og Casablanca. Den omfattende leteaksjonen fra politiets side forstyrrer ikke bare menigmann i gata, men også den gjengse kriminell finner det etterhvert umulig å drive kriminelle aktiviteter når politiet snur byen opp-ned i jakten etter morderen. Derfor engasjerer de kriminelle seg i jakten på morderen, og plutselig er praktisk talt hele byen mordetterforskere.

M var Fritz Langs (Metropolis) første lydfilm og hans personlige favoritt. Mange har ment at M var en av de første psykologiske thrillerne, som definerte troper som blir brukt den dag i dag. Selv om lyd i film i 1931 var et nytt fenomen, så brukte Lang lyden for alt det er verdt. Her finner man en fortellerstemme, lyder som dukker opp utenfor bildet og stillhet før plutselig støy. I tillegg var M en av de første filmene som brukte et leitmotif, når man kobler en melodi med en karakter, der morderen plystrer hovedtemaet fra Grieg’s Dovregubbens Hall hver gang han er i nærheten.

Det kan dras mange linjer fra dagens filmer helt tilbake til M. Nå har du muligheten til å dra de samme linjene selv, kom og ta del i jakten på Der Kind Mörder!

Regissert av Fritz Lang

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler