Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 3. september 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- Eksisterende klubbmedlem / 100,- Filmklubbmedlemskap / 200,- Supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

A Bout De Souffle (1960) 35mm

“It's silly, but I love you. I wanted to see you, to see if I'd want to see you.”

Det finnes et “før” og et “etter” A Bout De Souffle. I 1960 gikk Jean-Luc Goddard inn i filmverdenen med jazz, friform, og en veldig sexy homage til amerikansk film. Med et relativt sparsommelig budsjett og med en innstilling om at “alt er lov”, ble denne filmskatten skapt, og ble en stor suksess i Frankrike. Goddard ble fra da av regnet som en gud innen filmverden og et navn verdt å merke seg. A Bout De Souffle bidro til oppstarten av den franske nybølgen og sikret at spillefilm aldri ble det samme igjen.

I Jean-Luc Godards Til Siste Åndedrag (A bout de souffle), finner man mange jump cuts, brå klipping, hvor man i en scene kunne lage brudd eller ellipser. Dette bidrar til en annen oppmerksomhet rettet mot filmspråket, en fremmedgjøringseffekt. Ofte ble dialoger og replikker improvisert av skuespillerne i løpet av filmen. Filmene i den nye bølgen ble raskt forstått som et friskt pust innen fransk film.

En nydelig film som portretterer livet til outsider-miljøet satt i Paris, i hovedsak gjennom wannabe-gangsteren Michel Poiccard (Jean-Paul Belmondo). En perle av en film.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler