Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Biblioteket
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 1. november 2017
Tid 20.00 - 22.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Bokstavelig Talt: Ane Nydal - “O Gulnara”

Telia-Sonera? Vimpelcom? Avganger i toppledelsen og siktelser mot styrerepresentanter i Telenor? Kobler du?

Ane Nydal er født i 1981 og kommer fra Skedsmo. Hun er journalist og litteraturkritiker, og har virket som poet i en årrekke.
Onsdag 1.november kommer Ane Nydal til Samfundet for å snakke om boken sin "O Gulnara - en fantasi over motstridende fakta". Den første boken i Blomster & Bureaus O-serie: Vi sår, lindrer og begraver. Vi skriver lyrisk sakprosa.

I Norge er Gulnara Karimova kjent som opphavskvinnen til korrupsjonsskandalen i Telenors deleide datterselskap Vimpelcom. I Sentral-Asia er Usbekistans presidentdatter en superkjendis - popartist, forretningskvinne, FN-ambassadør, filantrop. I 2012 tvitret hun om yogaposisjoner. I 2013 tvitret hun om regimets brudd på menneskerettighetene. I 2014 ble hun satt i husarrest. Av sin egen far? En iscenesatt renvasking av sitt eget navn? Twitterkontoen ble stengt, men et brev og et lydopptak nådde fram til BBC: "Need medical help urgently" & "Pinochet-like persecution". I 2016 ble hun a) sendt til Israel på betingelse av at hun holder kjeft? b) fastspent til en sengeramme på et psykiatrisk sykehus? c) forgiftet og lagt i en umerket grav i Tasjkent?

I 2017 fortsetter spekulasjonene om Gulnara Karimovas liv og lovbrudd å komme. Samtidig kommer Ane Nydal med boka O Gulnara - en fantasi over motstridende fakta.

Ane har en tidligere bok i veska: https://www.cappelendamm.no/_skjonnlitteratur/noveller/famlere-ane-nydal-9788202492830

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler