Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 9. november 2017
Tid 20.00 - 22.00
Billett 50,- eksisterende filmklubbmedlem / 150,- nytt filmklubbmedlemskap + konsert
Aldersgrense 18 år

Stumfilmkonsert med Ugress: La Passion de Jeanne d’Arc (1928)

Nytt møter gammelt når et snart 90 år gammelt cinematisk mesterverk blir vist sammen med live musikk fra Ugress.

Beretningen om Jeanne d’Arcs siste dager har blitt udødeliggjort i denne stumfilmklassikeren signert Carl Th. Dreyer. Handlingen finner sted under hundreårskrigen mellom Frankrike og England. I 1431 ble Jeanne tatt til fange av engelskmennene, tiltalt for kjetteri, og vi følger rettssaken frem til hennes henrettelse på bålet.

Filmen har fått sin status for sin stilistiske visuelle stil (sminke var forbudt for å få skuespillerne til å se mer groteske ut), Dreyers unike regi og ikke minst Maria Falconettis fengslende tolkning av rollen som Jeanne d’Arc. Hennes tolkning er gjerne sett på som forut for sin tid, da mange andre gjerne overspilte som følge av teatralsk tradisjon var hennes tolkning ektefølt og fullstendig emosjonelt bindende. Filmen har et stort fokus på ansikt og emosjonelle reaksjoner, og Falconettis ansikt er noe som henger igjen lenge etter at man har sett filmen.

Ugress har laget et soundtrack til La Passion de Jeanne d’Arc, som han skal fremføre i sin helhet. Mer om soundtracket her: http://gmm.io/2013/03/la-passion-de-jeanne-d-arc/

Ugress er et norsk film-elektro prosjekt opprettet av Gisle Martens Meyer. Den for det meste instrumentelle musikken dukker jevnlig opp i film, TV og videospill. Ugress Live er en høyt visuell og cinematisk live musikkopplevelse.

Forutsetter filmklubbmedlemskap. Billetter selges i døra.

Vi ser frem til en storslått audiovisuell aften i Storsalen. Velkommen!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler