Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Trondheim PRIDE
Dato 10. september 2017
Tid 17.00 - 19.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

[Prideuke] 0 virus = 0 smitte og PrEP

I dag får alle som får hivdiagnosen i Norge starte hivbehandling med en gang. Det er én pille om dagen som gjør at virusmengden faller til et nivå så lavt at den ikke kan måles og dermed kan man ikke smitte andre med viruset. Hivpositive på behandling kan unnfange og føde barn uten overføring av smitte til partner og barn. På 30 år har utviklingen gått så raskt at hivpositive ikke lenger smitter andre, lever like lenge som alle andre og kan få barn som alle andre. Det er grunn til feiring! Styreleder Leif-Ove Hansen i HivNorge og daglig leder Kim Fangen i Nye Pluss innleder.

PrEP er det siste forebyggingsverktøyet mot hiv som er kommet. Kort sagt er det hivmedisin hivnegative tar, som gjør at man ikke kan bli smittet av hiv. Fra hele verden har resultater kommet inn om drastisk nedgang i hivtallene der PrEP har vært gitt til grupper som er utsatt for hiv. I Norge fikk vi offisielt PrEP den 18. oktober i fjor av en rørt helseminister. Det er nå over 500 mennesker som går på PrEP, de fleste er homser eller menn som har sex med menn. Torgeir Meland Landaas er PrEP-bruker og aktivist og har informert om PrEP i inn- og utland i flere år. Han vil innlede om hvordan PrEP kom til Norge og hvordan det er å bruke PrEP.

Tilstede er også fagpersoner fra St. Olavs hospital og Aksept og Mestring – Kirkens Bymisjon.

Alle er hjertelig velkommen. Det er åpent for spørsmål, kommentarer og god diskusjon. Gratis inngang.

Arrangementet skjer i samarbeid med HivNorge, Nye Pluss, Aksept og Mestring – Kirkens Bymisjon i Trondheim, Skeiv Verden Midt-Norge og St. Olav Hospital og arrangeres av Trondheim Pride

OPPMØTE I STORSALEN.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler