Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 8. november 2017
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatten: Hatytringer

UKA17 går mot slutten - men frykt ikke! Vi sparker i gang Onsdagsdebattene igjen, og første debatt ut skal handle om hatytringer og ytringsfrihetens grenser!

Takket være internett og sosiale medier har vår ytringsfrihet større rekkevidde enn noen gang tidligere. Meningsytringer er ikke lokale. Men det innebærer også at samtalen følger deg hvor enn du går; på skolen, på jobb, på hytta så vel som hjemme. Hatytringer får dermed et større nedslagsfelt enn noen gang tidligere. Med stor makt kommer stort ansvar som Uncle Ben og Voltaire lærte oss. Men hatytringer er da også en del av ytringsfriheten? Eller?

Samfundet tar debatten! Hvor går grensen for ytringsfriheten, og hvem skal bestemme den? Er det målet for ytringene som definerer hva som er greit og hva som ikke er greit? Er vår generasjons skyttergrav retten til å ikke høre det man ikke vil høre?

Med oss for å svare på dette kommer blant andre Dag Vikan som er leder for Liberalistenes Sør-Trøndelag avdeling. Og Bjørnar Borvik som er førsteamanuensis ved Det juridiske fakultet i Bergen og har ytringsfrihet som et av sine kompetansefelt. Vi har også med oss Erlend A. Methi som er seniorrådgiver i Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter

Dette er Onsdagsdebatten: en kveld der du kan stikke innom Samfundet for å koble av med litt god, gammeldags meningsutveksling. Vi inviterer til diskusjon, politikk og debatt over en lav sko, med Samfundet og samfunnet som bakteppe.

Vel møtt til debatt i Klubben!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler