Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 28. januar 2018
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- EKSISTERENDE FILMKLUBBMEDLEM / 100,- FILMKLUBBMEDLEMSKAP / 200,- SUPERMEDLEMSKAP
Aldersgrense 18 år

The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover (1989)

Kokken, tyven, hans kone og hennes elsker er vakker, makaber og mektig. Filmen er en surrealistisk røre av makt og fornedrelse, kunst, sex og bedrageri. Med intense farger og vakre bilder av brutale scener er dette en film man ikke glemmer med det første.

”I think those Ethiopians enjoy starving. Keeps them thin and graceful.”

Filmen ble laget da Margaret Thatchers styrte og kan ses på som et spark i sida til henne og kritikk til britisk overklasses overforbruk på bekostning av de fattige. Tyven Albert, spilt av Michael Gambon (bedre kjent som Albus Dumledore), representerer passende nok grådigheten, og kokken arbeiderklassen. Filmens handling utspiller seg på gangsterleder Alberts restaurant, der han liker å fråtse i gourmetmat og peke og skjenne over folk slik han selv vil. Han mangler dannelse, både gastronomisk og sosialt, og oppfører seg usmakelig mot alle, inkludert sin kone. Det er kun kokken som gir ham motstand.

Regissør Peter Greenaway bruker farger aktivt som symbol i filmen. Legg merke til hvordan ulike deler av restauranten bærer fargetema grønt, rødt og hvitt, og at karakterenes klær skifter farge i takt med det. Det henvises også jevnlig kunsthistorie, filosofi, litteratur, musikk og andre filmer. Man kan derfor si at denne filmen er Greenaway i kjent stil.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler