Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 11. februar 2018
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- EKSISTERENDE FILMKLUBBMEDLEM / 100,- FILMKLUBBMEDLEMSKAP / 200,- SUPERMEDLEMSKAP
Aldersgrense 18 år

Voldtekt (1971)

Anja Breiens sterke debut tar et kritisk blikk på en umulig situasjon, og fremstår minst like aktuell i dag som når den kom ut i 1971.

I Voldtekt møter vi veiarbeideren Anders, som ved uheldige omstendigheter blir koblet med to voldtekter som skjer på hans rute til t-banen. Etter å ha blitt konfrontert av politiet og vitnesbyrd fra ofrene blir Anders tiltalt for begge voldtektene. Men Anders bedyrer sin uskyld; han har ikke noe med dette å gjøre.
Anja Breien stod for flere filmer på 70-tallet som på en eller annen måte kritiserte eller satte søkelys på problematiske aspekt ved vårt samfunn. Sammen med andre regissører som Vibeke Løkkeberg ble dette starten på den korte men viktige sosialmodernistiske bølgen innenfor norsk film på 70-tallet. Breien gikk på filmskole i Paris på 60-tallet, og var dermed inspirert av europeiske filmbølger. I Voldtekt blir historien fortalt som et retrospektivt rettsdrama gjennom et estetisk svart/hvitt uttrykk; typiske trekk ved den europeiske kunstfilmen på 60- og 70-tallet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler