Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 31. januar 2018
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatten: Den nye gapestokken

Metoo-kampanjen har gjennom høsten satt fokus på seksuell trakassering og misbruk av maktposisjoner. I de siste ukene har en rekke profilerte politikere og mediepersonligheter blitt navngitt og fått et kritisk medielys rettet mot seg. Handlingene som har blitt varslet om har fått konsekvenser, og flere har trukket seg eller blitt kastet ut av sine lederverv.

Grunnloven § 96 sier at ingen kan dømmes uten etter lov eller straffes uten etter dom. Hvilke vurderinger gjøres i mediene når søkelyset blir personfokusert? Hvordan kan mediene ivareta sitt samfunnsoppdrag om å avdekke urett i samfunnet, samtidig som de tar hensyn til personvern og en riktig fremstilling? Har mediene blitt vår nye domstol?

Med oss har vi Kirsti Husby, sjefsredaktør i Adresseavisen, og Kim Edgar Karlsen, psykologspesialist som har gjort forskning på personfokus i mediene, og er forfatter av boken "I medienes søkelys".

Vel møtt!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler