Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Dato 14. mars 2018
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatten: Kunnskap til salgs?

Hvem bør avgjøre hva som skal prioriteres innen forskning og utdanning? Skal markedskreftene råde også innen akademia, eller krever et uavhengig universitet at forskning og utdanning holdes borte fra bedriftens klør?

Mens de fleste av verdens studenter selv må betale flerfoldige tusen kroner for å kunne ta en utdanning, er vi i Norge så heldige at staten tar mesteparten av regninga. Men driften av et universitet er ikke gratis. Må ikke da også kunnskapen få en prislapp? Skal universitetene skjemmes bort og få alt de og peker på, eller er det på tide at også akademia tilpasser seg markedskreftene?

I løpet av de siste årene har høyere utdanning gått gjennom reform etter reform. Fusjoner, tellekantsystem, new public management og ansettelse av rektor er noen av tiltakene som skal omgjøre og effektivisere akademia. Båndene med næringslivet skal strammes, forskning må finansieres eksternt og studentene burde raskest mulig bli ferdig og komme seg i jobb.

Blir universitetene i større grad styrt som bedrifter? Hva slags følger har i så fall dette? Hvor tette bånd skal vi ha til næringslivet? Og hvordan påvirker det oss som studenter?

Kveldens debattanter er Anne Borg, prorektor for utdanning ved NTNU,
tidligere statssekretær Bjørn Haugstad,
akademiker og universitetslektor Ronny Kjelsberg,
og Stein Olav Romslo, student og sentralstyremedlem i Norsk Studentorganisasjon!

Det vil også holdes innledning ved Julie Wood (Politisk nestleder, SAIH).

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler