Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Klubbstyret
Klubbstyret (KLST)
Dato 24. august 2018
Tid 22.30 - 00.30
Billett 320,- / 380,-
Aldersgrense 18 år

Klovner i Kamp

Tradisjon tro vender Oslos store sønner tilbake til Studentersamfundet og den 24. august kommer Klovner i Kamp til Storsalen!

Klovner i Kamp er en Hiphop-gruppe fra Tåsen i Oslo, som var aktive fra 1994 til 2006. Gruppen besto av rapperne Alis, egentlig Aslak Rakli Hartberg, Dansken, egentlig Esben Selvig, og Dr. S, egentlig Sveinung Eide, samt dj'en DJ Goldfinger, egentlig Thomas Gullestad. De hadde sin storhetstid i årene 2000-2001 da de solgte i underkant av 40 000 eksemplarer av de to albumene Schwin og Bjølsen Hospital.

Klovner i Kamp ble dannet i 1994 av Dr. S og Alis. Inspirasjonskilder var den norskspråklige rockbølgen fra 80-tallet, Gatas Parlament, britcore og den politiske venstresiden. Mye av den opprinnelige politiske plattformen til Klovner i Kamp forsvant etter hvert og gruppen har i etterkant kanskje blitt mest kjent for humoristiske og feststemte låter. I 1995 ble Esben Selvig gruppens tredje medlem og utover 90-tallet bygde Alis, Dr S. og Dansken seg et navn gjennom å opptre jevnlig og ved å spre demolåter, som Andeby City og Tre musketerer, gjennom kassetter og internett. Alis hadde allerede på dette tidspunktet erfaring som bassist i flere albumutgivende band, blant annet Pimp Image, men ingen plateselskap var imidlertid interessert i å signere Klovner i Kamp. Gruppen dannet derfor, sammen med bandet Oslo Fluid, plateselskapet City Connections og utga i 1999 singelen Bare meg. Samtidig trakk Dr. S seg fra KiK for å kunne satse for fullt på studier i medisin og gruppen rekrutterte istedenfor DJ Goldfinger som nytt medlem.

Bandet ble lagt på is i 2006, men i årene som fulgte fortsatte musikken å spre seg til nye generasjoner av fans. I 2013 skulle klovnene spille en «one night only» på Sentrum Scene, men billettene gikk så kjapt at det måtte settes opp to ekstra konserter. Etter en utsolgt æresrunde med konserter over hele landet har vennskapet blusset opp igjen og klovnene hevder at nå kan alt skje. Også kloning av mennekser. De siste årene har klovner spilt et utvalgt knippe konserter over det ganske land, og overalt hvor klovnene kommer er det fulle hus, fulle mennesker og overflod av kjærlighet.

Klovnenes meningsfulle, drøye, men alltid gode tekster, fengende beats og unike sceneshow har vist seg å tåle tidens tann, og stadig nye generasjoner omfavner musikken deres og fredag 24. august kommer karene til Storsalen!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler