Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 12. september 2018
Tid 19.00 - 21.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: La meg skifte kjønn

Debatten om hvilke kriterier som skal ligge til grunn for kjønnskorrigerende behandling har rast det siste halvåret. Mange har gitt uttrykk for frustrasjon knyttet til behandlingstilbudet i Norge, og transpersoners rettigheter har vært i søkelyset.

Under denne debatten skal vi kaste søkelyset på holdningene og lovverkene knyttet til tilgangen, eller mangelen på tilgang, mennesker i Norge har til å gjennomføre kjønnskorrigerende behandling. Er tilgangen og mulighetene tilstrekkelige for dem som søker hjelp? Hvem skal få bestemme hva kriteriene for behandling skal være?

Med oss til Klubben har vi sexolog og professor Espen Esther Pirelli Benestad, som er spesialist i klinisk sexologi ved Universitetet i Agder. I tillegg kommer politiker og forfatter av boken “Det sterke kjønn - Min kamp for å bli kvinne”, Marianne Nordli, som selv gikk gjennom kjønnskorrigerende behandling i 1987. Vi får også besøk av Marius Rønning fra Mental Helse Ungdom.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler