Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 23. oktober 2018
Tid 20.00 - 21.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

S. Møller Storband spiller Cooljazz

Om du lurer på hva Cool Jazz egentlig er, og om du noen gang lurt på hvor den gode gamle jazzmusikken ble av, kan nok S. Møller hjelpe deg med å finne ut av det!

Cool Jazz er vanskelig å avgrense, men man kan si at det er en av de tidligere fasene til jazz som lytteopplevelse fremfor dansemusikk.

Den tidlige Cool Jazzen som i løpet av andre halvdel av 1940-tallet kan ofte kjennetegnes av at dansevennlige gjentakende rytmer blir erstattet med klangfarge og kreative melodier, gjerne servert i en roligere stil enn andre jazzmusikksjangere. Den har stor vekt på driv og improvisasjon, men prøver på mange måter å kommentere den mer eksplosive Be-Bopen ved å benytte seg av et mer åpent og roligere lydbilde.

Kjente navn som Miles Davis, Chet Baker, Gerry Mulligan, Lee Kontitz, Lenny Tristano er alle utøvere forbundet med Cool Jazz, og av senere navn kan en også nevne blant andre John Pål Inderberg som en som fremdeles holder liv i Cool-tradisjonen.

  1. oktober spiller S. Møller arrangementer for storband skrevet om fra den legendariske Miles-plata Birth of the Cool, fra en av sveriges kanskje største jazzprofiler Monica Zetterlund, arrangementer skrevet for Stan Kenton sitt storband, for Trøndelag Big Band, og arrangementer skrevet til S. Møller selv. Og om du fremdeles lurer på hvor den gode gamle Jazzmusikken ble av, kan vi si at den er å finne i Klubben på Samfundet, 23. oktober klokken 20.00. Sees der!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler