Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 1. november 2018
Tid 20.00 - 20.35
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Filmkonsert med Línt: Mulm

«Mulm» er et audiovisuelt eksperiment som utfordrer grensene mellom film og musikk, der musikerne har like stor påvirkning på det filmen som det filmskaperen har over musikken. Live forsøker oppsettingen å gi begge uttrykksformer samme uttrykksstyrke. Er en likestilling mellom film og musikk overhodet mulig?

Hvem er du når ingen ser deg?
I den naturlige verden finnes en stillhet vi som mennesker har fjernet oss fra ved å endre, bygge og omskape. Den er der, men vi ser den ikke, føler den ikke.

I «mulm» følger vi en skikkelse som beveger seg gjennom ulike miljøer, drevet av uro eller fremmedfølelse. Hva beveger den seg fra, hva søker den? Musikkfilmen, som vises med live band foran lerretet, tar for seg tema som isolasjon og fremmedfølelse, både i den naturlige verden og den urbaniserte menneskeskapte verden. Dagens samfunn synes å kreve mere og mere tilpasningsdyktige borgere, og både arbeidsplasser og arbeidssøkere skilter med å være fleksible og omstillingsdyktige. Hva er vår plass i naturen? Hva er menneskets kjerne, fjernet fra ytre krav?

Den bergensbaserte filmskaperen Tommy Næss er utdannet ved Parsons School of Design i New York, og fattet interesse for kortfilmformatet etter å ha laget musikkvideo for artister som 9 Grader Nord og Audrey Horne. Hans kortfilmer «Bror», «Svømmetimen» og «Noora» har alle fått internasjonal oppmerksomhet, og blant annet blitt vist på Palm Springs International Film Festival.

Bandet Línt har også fått solid fotfeste langt utover de syv fjell. Som barn av samtidens post-rock er inspirasjonen fra storheter som Mogwai, Godspeed You! Black Emperor og Sigur Rós tydelig, med ambiente og drømmende gitarkomposisjoner, mektige lydlandskap, og flytende falsett. Impulser fra sjangere som hip hop og elektronika listet seg dog hurtig inn i lydbildet og sørget for et mer eklektisk og lekende uttrykk i den elektroniske retning. Musikken blir ofte beskrevet som “cinematisk” og storslått, som fanger publikum i nærmest hypnotiserende stemninger live.

Med debutalbumet «Then They Came For Us», som høstet 5-ere i bl.a. VG og BT, ble bandet signert til tysk plateselskap og sendt på Europaturné som ble avsluttet på den danske showcasefestivalen Spot i Aarhus. I Norge har bandet spilt på festivaler som by:Larm, Trondheim Calling, Øya og Hove, og gjort oppføringer som stumfilmkonsert til filmen «Berlin, storbyens symfoni» på bestilling fra Bergen Filmklubb.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler