Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 31. oktober 2018
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Retten til liv

Abortloven har siden den trådte i kraft 1. januar 1976 fastslått at kvinner har rett til selvbestemt abort inntil 12 svangerskapsuke. I slutten av august i år foreslo Unge Venstre å doble abortgrensen til 24 uker. Dette ble møtt med stor motstand fra både leger og jordmødre, samt KrF. Forslaget skal opp til Unge Venstres landsmøte i slutten av oktober, i tillegg til at AUFs landsstyre enstemmig har vedtatt at de ønsker å utvide grensen til 18 uker. Samtidig ser vi nå at Høyre igjen åpner spørsmålene om reservasjonsrett, tvillingabort og muligheten for å søke om abort etter uke 12 i et forsøk på å holde KrF i regjering. Det kan se ut som det 40 år gamle abortkompromisset nå er over, og at det igjen er duket for het debatt i norsk politikk.

Det har vist seg at barn født for tidlig, i 24 uke ofte er levedyktige uten varige men. Er det da riktig å utvide denne grensen forbi 12 uker? Når får fosteret egentlig rett på liv? Og hvor skal skillet mellom kvinnens rett til kropps- og livsautonomi og forsterets rett til liv og helse gå?

Vi ønsker velkommen til en første smakebit på denne igjen aktuelle debatten når vi arrangerer onsdagsdebatten "Retten til liv" i Klubben. Mer informasjon kommer fortløpende.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler