Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 7. november 2018
Tid 17.00 - 18.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Offentlig vs. Privat

I Norge i dag trenger vi tjenester som utdanning, helsevesen, barnehager, politi og rettsvesen. Dette er nødvendigheter som det forventes at den offentlige sektoren tar ansvar for. Men i hvilken grad er det nødvendig at også den private sektoren er velfungerende? Debatten om i hvilken grad man skal satse privat og offentlig velferd har pågått lenge i norsk politikk. Trenger vi ikke private arbeidsplasser for å finansiere velferdsstaten? Og hvorfor er ikke det offentlige mer effektivt, slik at private aktører ikke er nødvendig?

I dag subsidierer staten store summer for at private aktører skal kunne tilby velferdstjenester til den samme prisen som det offentlige tilbudet. Det fører til at blant annet private barnehager går med millioner i overskudd. Har de private aktørene da forvaltet pengene sine på en hensiktsmessig måte? Er det i det hele tatt riktig at noen skal kunne tjene penger på å drive barnehager? Hvorfor klarer ikke det offentlige å drive like effektivt som det private?

Vi skal ta denne debatten på Samfundet med besøk av Bjørnar Moxnes, partileder for Rødt, og partileder for SV, Audun Lysbakken. I tillegg kommer Kristin Clemet, leder i Civita til Klubben, det gjør også Morten Nybakk, Norgessjef i Team Olivia og Anne-Cecilie Kaltenborn fra NHO.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler