Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 14. februar 2019
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

ISFiT: The Refugee System - In need of change?

Hvordan kan vi skape et flyktningsystem som er bærekraftig både for de menneskene som flykter fra krig og konflikt og for de landene de ankommer?

ISFiT19 presenterer “The refugee system: In need of change?”, et debattmøte om hvordan vi kan håndtere de internasjonale utfordringene relatert til det økende antallet flyktninger. Kadafi Zaman, en av Norges mest prominente journalister, vil lede oss gjennom dette debattmøtet. For å belyse dette temaet får vi besøk av Dr. Evan Atar, en kirurg som hjelper mennesker som har flyktet fra konflikten i Sør-Sudan, og som vant Nansen Flyktningspris i 2018. I tillegg kommer Harald Bauder, som har forsket på grenser og migrasjon, samt politikerne Johanna Jönsson og Masud Gharahkhani, talspersonen for immigrasjon og integrasjon i henholdsvis Centerpartiet i Sverige og Arbeiderpartiet i Norge.

Verdens flyktningsystem har ikke endret seg stort siden andre verdenskrig, og eksperter fra begge sider av det politiske spekteret argumenterer for at det bør fornyes. Hvordan kan vi skape et flyktningsystem som er bærekraftig både for de menneskene som flykter krig og konflikt, og for de landene de ankommer? Er svaret å integrere flyktningene i Europa, eller bør fokuset være å gjenopprette deres autonomi og uavhengighet som tredjelandsborgere og heller hjelpe i nærområdene?

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler