Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Utenfor Huset
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 11. februar 2019
Tid 19.00 - 21.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

ISFiT: Labour Migration - The road to integration or polarisation? // Litteraturhuset

Hva er de økonomiske, politiske og sosiale konsekvensene av arbeidsmigrasjon?

Hvordan påvirker arbeidsmigrasjon økonomien, kulturen og de nasjonale arbeidsmarkedene rundt om i verden? I følge Den Internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) er det i dag omtrent 150 millioner arbeidsmigranter i verden. Dette fører med seg økonomiske konsekvenser, men konsekvensene strekker seg også forbi tall og inntekt. Med forflytning av mennesker følger også forflytning av kulturer og normer, samt et økende press fra eksisterende arbeidsmarkeder. Kan konkurranse om jobbene føre til fiendtlige holdninger og hindre integrering, eller er åpne arbeidsmarkeder veien til suksessfull integrering og blomstrende økonomi?

Dette debattmøtet vil se nærmere på de økonomiske, politiske og sosiale konsekvensene av arbeidsmigrasjon. Kveldens panel vil bestå av førsteamanuensis i politisk økonomi ved Oxford universitet, Martin Ruhs. Fabiola Mieres, representant for ILO samt journalist og forfatter David Goodhart, og professor ved institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU Johan Fredrik Rye. Til å lede oss gjennom denne debatten har vi gleden av å ha med oss Morten Langfeldt Dahlback som moderator.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler