Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 8. februar 2019
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

ISFiT: Voices of Change - Women in peacebuilding

Hvordan kan det så ha seg at kvinner i dag fortsatt er underrepresentert i fredsbygging og beslutningstagning?

ISFiT19 har gleden av å ønske velkommen Norges første kvinnelige statsminister, Gro Harlem Brundtland, fredsprisvinner og journalist Tawakkol Karman, og kvinnerettighetsforkjemper, Kirthi Jayakumar til Storsalen. Disse vil ta del i en samtale om kvinners perspektiv og bidrag i fredsbygging. Til lede oss gjennom dette debattmøtet har vi invitert Gro Lindstad, daglig leder av FOKUS.

Konflikt, krig og mangel på muligheter påvirker både menn og kvinner, og er ofte årsaken til både tvungen og frivillig migrasjon. Etter konflikter fortsetter kvinner å møte utfordringer, som å organisere egne sikkerhetstiltak, og å håndtere kjønnsbasert vold og manglende ressurser. Det er bevist at inkludering av kvinner utgjør en forskjell i fredsbyggingsprosesser, både i form av styrking av deres posisjon, samt oppnåelsen av forsoning og mer varig fred.

Fredsbygging er mer enn å håndtere konflikt og krig. Det handler også om å sikre grunnleggende menneskerettigheter og like muligheter. Kvinner har kjempet for å bli hørt, og for å oppnå vedvarende fred og sosial endring. Hvordan kan det så ha seg at kvinner fortsatt er underrepresentert i fredsbygging og beslutningstagning i dag?

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler