Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 23. januar 2019
Tid 19.00 - 20.40
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Trondheimsreisen (2018)

Vi inviterer til en gratis visning av Trondheimsreisen for alle studenter i Trondheim og medlemmer av Studentersamfundet filmklubb.

Før filmen vil det være en introduksjon med Dag Hoel, produsent av Trondheimsreisen.
Han vil blant annet snakke om hvordan Trondheimsreisen oppsto, hvor ideen kom fra, og hvordan ble den realisert. Han vil også fortelle om hvordan scenene fra Samfundet, som det er en hel del av, kom med i filmen.


Hvem var den første som kysset Liv Ullmann?
Hvem vant damens pokal under landsrennet på ski i Gråkallen i 1921? Hva skjedde med jødene i Trondheim under verdenskrigen? Og hvordan gikk farmor kledd da kjæresten, hun hadde før farfar, tok henne på varieté? Hvem reddet Bakklandet fra å bli en motorvei?

'Trondheimsreisen' er en munter og tidvis dramatisk reise gjennom tiden, fra begynnelsen av 1900-tallet og fram mot våre dager. Den er laget av filmer fra nasjonale arkiver og fra loft og kjellere i private hjem. Filmene er sjelden eller aldri tidligere vist for publikum. Nå er de sydd sammen til et nytt filmunivers. Filmens humoristiske drama kommer fram i intervjuer med profilerte og mindre kjente trondhjemmere som forteller om sine vandringer gjennom tiden.
Fortellingen er større enn Trondheim. Dette er filmen om hvordan det menneskelige fellesskapet utviklet seg i Norge, fra kroningen av kong Haakon i 1906, til oljeøkonomien endret forståelsen av hva fellesskap innebærer.

Studentene utgjør en viktig del av byens historie, og spiller naturligvis en rolle i filmen. Gammel arkivfilm fra Studentersamfundet og Gløshaugen er en del av hva vi kan se, og hvilket bedre sted å se det da, en i den gode gamle Storsalen på Studentersamfundet?

Regissør: Magnus Skatvold
Produsent: Dag Hoel
Manus: Dag Hoel | Magnus Skatvold
Medvirkende:
Liv Ullmann
Odd Reitan
Anne B. Ragde
Ulf Risnes
Anne Krigsvoll
Håkon Bleken

Lengde: 1t 19 min


Filmvisningen er et gratis tilbud for studenter i Trondheim! Vis studentbevis eller medlemskort til Studentersamfundet filmklubb ved inngang.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler