Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 5. februar 2019
Tid 19.00 - 20.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Excenteraften: 20 år med Reality-TV

Det er 20 år siden siden reality-sjangeren for alvor gjorde sitt inntog på norske tv-skjermer. Tv-seerne elsket det. Kultureliten hatet den nye sjangeren med bunnløs forakt. I dag er reality-sjangeren blitt en naturlig del av vår felles mediehverdag, og innflytelsen sjangeren har hatt på populærkulturen kan vanskelig overvurderes.

Det å gjennomføre en vellykket reality-produksjon handler ikke bare om å putte en gruppe ekshibisjonister i et hus, på en øy eller en avsideliggende gård og la kameraene gå. Det er et spesialisert håndverk som krever høyt utviklede og sofistikerte kunnskaper om både psykologi og historiefortelling. Reality-sjangerens iscenesatte virkeligheter er ofte søkte, og noen ganger spekulative, men på sitt beste er de effektive maskiner som avdekker dype emosjonelle sannheter.

Medieviter Alex Iversen har jobbet med reality-sjangeren i snart 20 år, de siste ti bl.a. som presseansvarlig for Farmen i TV 2. I dette foredraget vil han fortelle om sjangerens historie, hva som skjedde da Big Brother kom til Norge, og hvorfor seerne flokker seg til skjermene for så se på Farmen og Ex on the Beach.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler