Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 30. januar 2019
Tid 18.00 - 19.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Har demokratiet gått ut på dato?

Det globale demokrati-nivået har aldri vært høyere, og flere mennesker har stemmerett i dag enn noen gang før. Likevel blir spørsmålet om demokratiet står i fare stadig mer relevant. Vi ser blant annet framveksten av autoritære idealer i vesten, en amerikansk president som oppfordrer til mistillit og angrep på media og et Storbritannia i kaos over EU-skilsmissen. Til og med i vårt naboland har vi sett dette - Sverige var låst i fire måneder over regjeringsspørsmålet.

Men hva vil dette egentlig si - er demokratiet i fare? Hva ville en ny folkeavstemning bety for demokratiet i Storbritannia? Hva gjør det med tilliten til de folkevalgte i Sverige når de nekter å samarbeide med et parti som har mandat fra en av fem svensker? Hva betyr voksende autoritære tendenser på Europas dørstokk i land som Ungarn og Tyrkia for resten av oss? Hva med de gule vestene i Frankrike?

Dette er noen av spørsmålene vi skal innom når vi får besøk av Espen Moe fra institutt for sosiologi og statsvitenskap og George Chabert fra institutt for Historiske Studier til å hjelpe oss å belyse hvordan det egentlig står til med demokratiet i dag.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler