Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 10. februar 2019
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Climate Migration: Disasters, displacement and disappearing countries

Det er en stadig økning i antall mennesker som blir drevet på flukt som følge av klimaendringer. Hvordan skal det internasjonale samfunnet møte dette?

Menneskelig aktivitet har bidratt til økt global oppvarming. Miljøet er i rask endring, og en av vår tids største utfordringer er det økende antallet mennesker som vil bli tvunget til å forflytte seg på grunn av ulevelige kår skapt av klimaendringene. Dette vil foregå både innad i land og på tvers av landegrenser.

Migrasjon kan sees som et kontinuum fra frivillig til tvungen forflytning. Pr. dags dato finner det ikke et internasjonalt lovverk som tar høyde for rettighetene og behovene til de som må migrere som følge av miljøårsaker. Når vi ser en økende skepsis mot flyktninger over hele verden, hva vil konsekvensene være dersom miljømigranter blir gitt status som flyktninger, med alle rettigheter det medfølger?

Vi har gleden av å ha med oss Amali Tower, Atle Solberg, Tore Furevik og Kees van der Geest til diskutere dette temaet, med Inger Marit Kolstadbråten som kveldens ordstyrer.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler