Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 2. april 2019
Tid 18.00 - 19.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Fungerer FN?

De Forente Nasjoner har vært limet i vår internasjonale orden siden 2. Verdenskrig. FN har fremmet multilaterale samarbeid og regulert forhold mellom stater gjennom forpliktende normer, konvensjoner og lover. På denne måten kan vi si at organisasjonen har fungert godt som en global problemløser de siste 70 årene.

I dag står vi ovenfor en rekke globale utfordringer, som klimaendringer og naturkatastrofer, krig og konflikter, flyktningstrømmer, cyberkrig og terrorisme. Vil det si at vi trenger FN mer enn noen gang? Samtidig peker mange på FN som en ineffektiv og utdatert organisasjon. En organisasjon preget av et endeløst byråkrati. Vil FN klare å tilpasse seg dagens globale maktforhold? Er FN rustet til å løse de utfordringene verden står ovenfor i dag? Hvordan kan Norge i så fall bidra til reform og styrking av FN? Hjelper det å bli med i sikkerhetsrådet? Eller holder hele FN-systemet på å rakne?

For å svare på dette, har vi med oss Espen Barth Eide, tidligere FNs spesialutsending til Kypros og Hilde Frafjord Johnson, tidligere visedirektør i UNICEF og FNs spesialutsending til Sør-Sudan. Sammen med dem kommer Ole Jacob Sending, forskningssjef på Nupi, og Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet Norge.

Vel møtt!

Denne Onsdagsdebatten vil skje på tirsdag

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler