Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 28. august 2019
Tid 18.00 - 19.30
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Trenger Norge EØS-avtalen?

I høst er det 25 år siden Norge sist stemte nei til EU-medlemskap, og inngikk EØS-avtalen istedenfor. Hvordan påvirker EØS-avtalen Norge? Og finnes det noen reelle alternativer?

Velkommen til årets første Onsdagsdebatt!

I høst er det 25 år siden Norge sist stemte nei til EU-medlemskap, og inngikk EØS-avtalen istedenfor. EØS-avtalen knytter Norge opp til EUs indre marked, i tillegg til å fremme samarbeid innenfor blant annet forskning, miljøvern, og sosiale spørsmål.

Denne Onsdagsdebatten vil handle om hva denne avtalen har å si for Norge, hvorfor flere av partiene på Stortinget ønsker å utrede alternativer til den, om det i det hele tatt er realistisk å tro at vi kan erstatte den og om hva avtalen faktisk har å si for oss studenter på et hverdagslig basis. Vi håper også med debatten å kunne bidra til å oppklare myter og forklare sammenhenger alle kanskje ikke er klar over.

For å debattere dette kommer Heidi Nordby Lunde, leder i Europabevegelsen og Oslo Høyre, og Boye Ullmann som er faglig leder i Nei til EU og organisasjonsarbeider i Fellesforbundet.

Vi gleder oss, og håper du gjør det også. Vel møtt!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler