Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Knaus
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 9. januar 2020
Tid 21.00 - 23.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Knausfestivalen 2020

Første åpningshelg etter jul er det klart for Knausfestivalen 2020! Vi pangstarter året med tre helaftener fylt med spennende, ny musikk i et spekter av sjangre!

Tid Torsdag 9. januar Fredag 10. januar Lørdag 11. januar
21:00 Joggebukse
22:00 Trist Pike Castaway Hounds Bangkok Lingo
23:00 NOEMI Arthur Kay
23:59 Whalesharkattacks Hudkreft

På Torsdag 9. Januar spiller:
JOGGEBUKSE 21:00:
Mats Oven (bass), Petter Helland Olsen (gitar)og Syver Breiby(synth) –en superfunky vennegjeng med produsenter fra Oslo som jammet sammen i over 15 år. De har tilbrakt de to siste årene med å spille seg oppover klubbscenene i Oslo under det felles navnet Joggebukse.
Musikken kan beskrives som en miks av Curtis Mayfield, Todd Terje og D ́Angelo. Med en blanding av elektroniske elementer og en nesten Daft Punk-aktig funk guitar, har Joggebukse skapt den helt rette mixen til en interessant lytteopplevelse og lysten til å danse.

Space-funk trioen Joggebukse tar med seg soul-dronningen Aida Frantzen og kommer til Samfundet i Trondheim, torsdag 9. januar!
https://spoti.fi/34kVvFC

TRIST PIKE 22:00:
Trist Pike er en "avleggs disco"-group fra oslo som låter som black flag (am.punk rock-gruppe) og New Order (br. gruppe med keyboards) og som ser ut som "rasjonaliserte" gatefeiere. Gruppens musikk tar for seg kjente og vante tema som "urbane avgjørelser", problemstillinger rundt egen autonomi og den daglige avgrunn.

Trist Pike er straks aktuelle med sin fjerde plate "Den problematiske drømmen" (slippdato "real soon now"). Tidligere har de gitt ut tre plater (count 'em) på selskapet Bangles & Brass og spilt minst hundre gigs i inn- og utland for et stadig mer entusiastisk/forvirret og trofast/forvirret publikum. Endelig er det Trondhjems tur til å innlemmes i den store sorgen og gleden. Vi gleder oss. Gøyere enn dette blir det ikke. God helg og god jul, godt nyttår, god speed og lykke til.
https://spoti.fi/2RGXmSp

På fredag 10. Januar spiller:
CASTAWAY HOUNDS 22:00:
Dette er musikk du kan danse og ta dumme valg til!
Castaway Hounds høres ut som kjærlighetsbarnet til britisk og amerikansk Rock 'n' Roll. Det er lettere beruset gitarpop, det er pulserende klubb-bængers, det er fuzz, det er beats, det er hooks, det er flow, det er hofter, det er hardt, det er mykt, det er tungt, det er lett, det har holdning og det er riff, riff, riff!
Hit the ground mumbling!
https://open.spotify.com/artist/3DFVO23gS8Ruv2siOQaiTC?si=8MEmijR1QSyS4rcK87UnMg

NOEMI 23:00:
NOEMI slapp i sommer sine 5 debut singler i en heit rekke! Nå kommer de for å lage stemning så det holder til neste år. Drømmende melodier og harde tekster. Alt du trenger for en god kveld. Vi sees!
https://open.spotify.com/artist/5K5t99k8pGrPJhFf8T9OVU?si=_mSPd-olQqOU6GNEgD8XXQ

WHALESHARKATTACKS 23:59:
WHALESHARKATTACKS er soloprosjektet til Viviana Vega, som i mange år har figurert i Oslos undergrunn. Musikken hennes er en blanding av 808-goth, MIDI-punk, mørk RnB og trap, med innslag av dance. Live er hun et énkvinnesband uten instrumenter, som balanserer på grensen mellom svett klubbkonsert og kunstperformance. Hun jobber for tiden med "den vanskelige andreplata" og samarbeider med house-duoen Ost & Kjex, som hittil har resultert i en abstrakt og mørk cover av Tina Turners "Private Dancer". En forsmak på andreplata kom tidligere i 2019, med singelen "Rich People Taste".

Sagt om WHALESHARKATTACKS: “WHALESHARKATTACKS låter som hvis du ser på en VHS der noen har prøvd å ta opp originale Terminator over en trimvideo samtidig som du hører på en kassett der noen har prøvd å dubbe en sørstatsrap-mixtape over et eksemplar av Sisters of Mercy's "Floodland"
https://open.spotify.com/artist/30OJnpvrGlgy5EAtKRBPpJ?si=VOL1v5N8R9-I1VyUJK2jsg

På Lørdag 11. Januar spiller:
BANGKOK LINGO 22.00:
Bangkok Lingo er en kvintett bestående av medlemmer fra blant annet Billy Meier, Daiisy, Fieh og Master Oogway. Bandet spiller energisk musikk med sterke impulser fra 60-talls jazzen, samt den gryende frijazz-scenen i Europa. Legender som Archie Shepp, Pharoah Sanders, Don Cherry, Fela Kuti, samt mer moderne band som Atomic og Cortex, har vært sterke inspirasjonskilder for bandet. Også inspirert av eksotisk musikk og kultur fra andre verdensdeler, blander bandet sammen svingende riff, energisk frijazz og fengende melodier i et rått og ufiltrert landskap. Det er jazz, men det er også mye mer. Det er eksotisk, rytmesterkt og humoristisk. Det er medrivende og dansbart. Det er Bangkok Lingo!
https://open.spotify.com/artist/4bsVnymi2SHicNX6kDnbO7?si=uNJ2p7XhTuimy3bCVJQjgQ

ARTHUR KAY 23.00:
Agenturet & Knaus presenterer Arthur Kay!
Keyboardist Arthur Kay har de siste årene gjort seg kjent for flere og flere gjennom prosjekter som The Switch, Ivan Ave og Mutual Intentions.
Nå har han også bemerket seg som soloartist med flere singler og en rykende fersk EP bestående av 5 friske spor.
Når Arthur spiller konsert blir alle overbevist om at det ikke trengs mer enn en musikant på scenen for å lage et voldsomt liv.
Her snakker vi funk, jazz og elektronika i skjønn harmoni, et uttrykk Arthur Kay har brukt mange år på å perfeksjonere! Gled dere til et fyrverkeri av et enmannsband!
https://open.spotify.com/artist/6QUtxIgS3mn5CmUQg2RUa5?si=Zcnl_EjoSdSwEtdrosTELA

HUDKREFT 00.00:
Hudkreft er et politisk engasjert band du bør ha merket deg allerede. De fire medlemene spiller dønn ærlig pønk, som tar opp en rekke samfunnsaktuelle temaer. De har spilt sammen siden 2016, ga ut to debut-singler i november 2017, og slapp sin første EP i februar 2019. De har spilt på alt fra Chateau Neuf, til Klubbøya og Vill Vill Vest, samt arrangert egen festival tre år på rad. Hudkreft er noen å holde øye med!
https://open.spotify.com/artist/2LgXJ1c68vPMwWje9RRG73?si=jSDt3s80QC2wG6qnxWiW5w

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler