Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 18. februar 2020
Tid 19.00 - 21.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Excenteraften: Musikalsk reise fra blues til metal

Dette er et musikkforedrag som tar deg med på en reise i musikkhistorien fra 1950-tallet og frem til i dag.

Dette er et musikkforedrag som tar deg med på en reise i musikkhistorien fra 1950-tallet og frem til i dag. Reisen går fra blues via rock og heavy metal til dagens ekstremmetall. Musikken ledsages av historier, myter og fakta om artistene, låtene og ikke minst hvordan og hvorfor samtiden så på akkurat disse som ekstreme. Alle låtene og artistene er håndplukket ut av det massive utvalget vi i dag har tilgjengelig, for å representere hver sin lille bit av musikkhistorien. Disse har på hvert sitt vis bidratt til å skape det vi i dag kjenner som blant annet thrash metal, black metal og death metal, kanskje de største undersjangrene i den store musikkparaplyen ekstremmetall.

Musikkforedragsholder, Øyvind “Lampe” Håvardsson Vik, er en gammel Samfundet-traver, men utenfor Huset jobber han for Trondheim Lyd og har arbeidet innenfor konsert- og arrangementsbransjen siden 2009. Utenom å være utdannet middelalderhistoriker, har han alltid vært svært musikkinteressert. Helt siden det første platekjøpet på barneskolen og via utallige konsert- og festivalopplevelser har musikken vært en nær følgesvenn. Som historiker har han hatt en stor interesse for hva som ligger bak musikken, tiden den ble skapt i og ikke minst hvordan musikken alltid har vært en så essensiell del av menneskers kultur og sosiale omgang, og ut fra denne bakgrunnen er foredraget skapt.

Arrangemetet er gratis!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler