Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 29. januar 2015
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Excenteraften: Samuel Massie- Hold fast!

Vi fikk alle med oss tragedien med ekspedisjonsskipet “Berserk” i 2011, med Jarle Andhøy og Samuel Massie som de eneste overlevende. Torsdag 29. januar kommer han til Klubben på Studentersamfundet for å fortelle om sin reise fra gutterommet til Antarktis.

I høst ga Samuel Massie ut boken “Hold fast!”, hvor han forteller om Berserkekspedisjonen. Vinteren 2011 dro han på polekspedisjon med kaptein Jarle Andhøy og tre skipskamerater. De skulle til sydpolen for å hedre Roald Amundsen 100 år etter at han hadde gjort det samme.

Massie hadde tidligere vært med på en ekspedisjon med Andhøy. Den ga mersmak, og han var ikke i tvil om at ekspedisjonen til sydpolen var noe han ville være med på. Men lykken snudde. Andhøy og Massie steg i land for å fullføre reisen på “fast grunn”. Det resterende mannskapet skulle seile resten av veien. 22. februar forsvant seilskipet i en storm med vindkast på inntil 220 km/t, med de tre skipskameratene ombord. De ble aldri funnet.

Hva var det som førte en gutt som hadde havnet på kant med skolen helt til Antarktis? Hvordan kunne det ende så galt? Og hva har det gjort med ham i etterkant? Kom til Klubben 29. januar, og hør ham fortelle historien med egne ord. Han vil også vise filmklipp, samt lese utdrag fra boken. Det vil i etterkant av arrangementet bli signering, og mulighet for å få kjøpt boken til redusert pris.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler