Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Styrets debattkomité
Dato 16. september
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Din krise, min underholdning

Debatt rundt truecrime med Ada Sofie Austgard, Per Arne Kalbakk og Svein Øverland

I 2014 traff den amerikaneren Sarah Koenig blink da hun produserte den første episoden av den populære podcasten Serial. Podcasten tok et dypdykk i drapet på studenten Hae Min Lee i 1999 og satte standarden for det vi i dag kjenner som true crime. Sjangeren har siden skutt i været, og saker som Ted Bounty, O.J. Simpson, drapene på Orderud, Birgitte Teng, Scandinavian Star og Baneheia har blitt dratt opp igjen for å skape underholdning. De siste årene har uløste drap og groteske åsted blitt en del av vår lettbeinte hverdagsunderholdning, og vi lar oss bli dratt inn i historiene uten å ense at det som er lett underholdning for oss er noen andres aller største tragedie.

Bør det eksistere en etisk grense for true crime, og hvordan skal isåfall produsenter, konsumenter og pårørende ta stilling til denne grensen?

Med oss i debatten har vi Ada Sofie Austegard som leder av Stine Sofies stiftelsen og pårørende ved Baneheia-saken, Per Arne Kalbakk som er etikkredaktør i NRK og Svein Øverland som er psykologi og spesialist i rettspykologi ved St. Olavs. Vi gleder oss!
——

Spørsmål? Kontakt styret-pr@samfundet.no eller send melding på Facebook

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen. Før du kommer til Samfundet må du sette deg inn i våre smittevernsrutiner. De finner du her

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler