Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 29. september 2020
Tid 18.30 - 20.00
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Foredrag: Hva skjer med valget i USA?

Kom og få en bedre forståelse av den amerikanske valgkampen!

Siden Donald Trump vant valget i 2016 har verden holdt pusten og vært vitne til en presidentperiode preget av drøye tweets og kontroversielle uttalelser og handlinger fra presidenten. Tirsdag 3. november skal amerikanerne avgjøre hvem som blir deres nye president, og både Republikanernes kandidat Donald Trump og Demokratenes kandidat Joe Biden sier at landets framtid står på spill om den andre parten vinner.

Hvorfor stemmer den hvite arbeiderklassen på Trump? Hva er det med den politiske kulturen og valgsystemet som gjør at en så omstridt mann kan komme til makten? Hvordan kan valget plasseres inn i en historisk kontekst? Hvilke endringer har den politiske kulturen i landet gjennomgått siden 2016? Hva har valgresultatet å si for USAs utenrikspolitiske posisjon? Hvordan påvirker korona og BLM-bevegelsen valget? Og kanskje viktigst, hvem ligger best an til å vinne i november?

For å forsøke å besvare disse spørsmålene, og gi oss en litt bedre forståelse av valgkampen og mer generelt om amerikansk politikk, har vi invitert Tore T. Petersen, professor i Historie ved NTNU med spesialisering innen amerikansk politisk historie.

Meld deg på over.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler